POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Petterssons ilska efter bortdömda målet: "Jävligt svagt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun och situationen i spelaren ovan.

Tom Pettersson trodde sig ha kvitterat - men målet dömdes bort. 
Nu riktar ÖFK-backen kritik mot domaren.
- Det är jävligt svagt, säger han till C More. 

Östersunds FK föll i kväll med 2-1 mot Örebro på bortaplan och åkte därmed på tredje raka förlusten i allsvenskan. Tom Pettersson hade i andra halvlek en boll i mål och trodde sig bli tvåmålsskytt, men efter en stunds överläggning med den assisterande domaren, så ändrade domare Patrik Eriksson sitt beslut och dömde bort målet för offside. 

Efteråt var Pettersson besviken och riktade hårt kritik mot Erikssons beslut. 

- Jag ser också att jag är offside, men det är inte grejen. Först är det inte offside och är mål, sedan kommer tio örebroare och skriker att han ska kolla på tv:n. Då får han helt plötsligt andra tankar, är svag och ändrar sig. Jag ser också att det är offside där, även om den touchar honom, men att han ändrar sig och sedan säger att det är offside, när de står och pekar på tv:n. Det är jävligt svagt, tycker jag, säger han till C More. 

Så här förklarar Patrik Eriksson beslutet: 

- Bollen kommer från en Östersundsspelare och då har vi en röd spelare i offside-position. Sedan kommer det en vit spelare i vägen och det tar vi helt enkelt för lång tid på oss att diskutera varifrån den bollen kommer ifrån om det var spel eller räddning, säger Patrik Eriksson till C More. 

Eriksson höll inte med i Petterssons kritik om att de kollade på tv-skärmen. 

- Så var det absolut inte. Det var väldigt mycket just då, men jag fick input av min assisterande att vi behövde diskutera. Han ser inte om det är en räddning, touch eller aktivt spel. Om det hade varit aktivt spel, så hade det varit en ny situation och mål, säger han. 

- Det tog lite väl lång tid, så jag kan förstå Östersunds reaktioner. Vi skulle ha varit snabbare just där, men vi var väldigt säkra på vem den kom ifrån. Diskussionen var om det var en touch, räddning eller aktivt spel, fortsätter han. 

Östersund är femma i allsvenskan. 

Se hela intervjun och situationen i spelaren ovan.

Publicerad 2018-09-01 kl 20:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå