Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Publikskandaler: Bengal föll ner bland familjerna

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Matchen mellan AIK och IFK Göteborg fick en kaosartad inramning.

Brandlarmet gick, arenan skulle evakueras, en supporter rusade in på planen - och en nioårig pojke uppges ha blivit träffad av en bengal.

– Han hade tur som hade keps på sig, säger en räddningsvärd på Friends arena.

Det blev en tråkig inramning på stormatchen mellan AIK och IFK Göteborg.

Under matchen tändes en hel drös bengaliska eldar under Friends arenas stängda tak. Det fick domaren att tillfälligt avbryta matchen. Publiken uppmanades att tillfälligt evakuera arenan, men strax därefter hade man ändrat sig och domaren blåste igång matchen igen. I samband med spelavbrottet tog sig också en åskådare in på planen, och fick brottas ner av säkerhetspersonal.

Det var efter slutsignalen gick som nya uppgifter kom, via Stockholmspolisens twitterkonto, om att en nioårig pojke hade träffats av en bengal.

"Återigen har bengaliska eldarna riskerat att skada allvarligt. Idag fick en 9-årig pojke en eld kastad på sig men kepsen skyddade ansiktet. Pojken klarade sig utan skador som tur är och en polisanmälan är gjord", skrev de.

På Friends arena bekräftade en räddningsvärd uppgifterna.

– En liten pojke träffades av en bengal i huvudet. Han hade tur som hade keps på sig, säger räddningsvärden.

Men från IFK Göteborgs håll dementeras uppgifterna.

– Det stämmer inte alls att någon har fått en bengal på sig, säger klubbens säkerhetschef Tommie Elgestål till Fotbollskanalen.

AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch, berättar däremot att han sett flera - släckta - bengaler falla ner på familjeläktaren.

– Polisen har fått in en anmälan att det har hänt något med en bengal på familjeläktaren. Men jag tror inte att det var en brinnande bengal. Det rasade ner många släckta bengaler under matchen, säger Koch.

På Friends arena ligger familjeläktaren placerad strax under bortaklacken uppe på det tredje etaget.

– Ja, vi hade satt upp ett nytt nät i år som vi hade stora förhoppningar på att det skulle funka och tyvärr var det en grej som gled emellan, säger Koch.

Publicerad 2014-03-31 kl 21:52
Annons
Annons
Annons