TV: Rinne stor matchhjälte för Örebro - räddade Kennedys straff i 95:e minuten

Hammarby har inte vunnit mot Örebro på bortaplan sedan 2004. Idag förlorade man återigen efter att Kennedy Bakircioglü missat straff i den 95:e matchminuten.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det är nu nästan 12 år sedan som Hammarby vann borta mot Örebro SK. Idag gick man återigen segerlösa efter att Örebro vunnit med 3-2 efter att succéinhopparen Brendan Hines-Ike avgjort i slutet.

Redan efter åtta minuter så tog Hammarby ledningen genom Alex. Brassen fick bollen i straffområdet efter att Smarasons skott täckts av försvarare. På målskytt-instinkt höll sig Alex framme och kunde trycka in 1-0 till gästerna.

Det skulle dock inte dröja särskilt länge för hemmalaget att svara på Hammarbys mål. På ett fint inlägg från vänster så slängde sig Daniel Nordmark fram och nickade in 1-1 bakom Kristinsson.

En halvtimme in i matchen så fick Arnor Smarasón ett jätteläge att trycka in ett ledningsmål för Hammarby inne i straffområdet. Islänningen lyckades på något sätt att sätta krockben på sig själv och bollen gick istället ut till hörna. Där var det dock Philip Haglund som kom högst upp på bollen och kunde nicka via Michael Almebäck in 2-1 till gästerna.

Precis innan pausen så fick Örebro en hörna. Astrit Ajdarevic ramlade över Philip Haglund i någon slags brottningsmatch och domaren Jonas Eriksson pekade på straffpunkten. Ajdarevic själv gick fram och smällde in 2-2 från elva meter.

I den 66:e så gjorde Alexander Axén ett byte som skulle förändra matchbilden. In kom Brendan Hines-Ike och ersatte Erik Moberg. Ett succébyte skulle det visa sig då amerikanen bara tre minuter senare skulle komma först upp på en hörna och nicka in 3-2 till hemmalaget.

På tilläggstid så fick Hammarby straff och Kennedy Bakircioglü fick en jättechans att kvittera. Bajen-ikonens straffspark räddades dock av Jacob Rinne och målvakten blev en stor matchhjälte.

I och med att Hammarby förlorade så utökar man sin tunga statistik med två segrar på den 28 senaste matcherna utanför Stockholm.

Örebros elva: Rinne - Björnqvist, Moberg, Almebäck, Valgardsson - Gustavsson, Nordmark, Gerzic, Sema - Ajdarevic, Holmberg

Hammarbys elvaKristinsson - Saevarsson, Saetra, Magyar, Torsteinbö - Haglund, Persson - Smarason, Israelsson, Hallberg - Alex

Se Rinnes straffräddning i spelaren ovanför.

-
-

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-09 kl 21:13

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.