TV: Rodic matchvinnare för Hammarby - tredje målet på tre matcher

Vladimir Rodic gjorde tredje målet på tre matcher.
Hammarby-yttern gav Bajen 1-0-seger mot St Pölten.

Hammarby ställdes i eftermiddag inför ett träningsmöte med St Pölten under lägret i Turkiet. Hammarby-tränaren Stefan Billborn lät bland annat målvaktsförvärvet Gianluca Curci göra debut, men italienaren fick ingen trevlig eftermiddag. Han fick redan efter drygt 30 minuters spel kliva av skadad med ett lindat lår och blev ersatt av Davor Blazevic mellan stolparna i Bajens mål.

St Pölten var därefter nära att ta ledningen i matchen med ett avslut strax utanför mål innan Hammarby hotade framåt. Imad Khalili var nära att bli målskytt från nära håll, medan Darijan Bojanic pressade motståndarlagets målvakt till en svettig räddning efter frispark en bit utanför straffområdet. Första halvlek slutade trots det mållöst.

I andra halvlek fick Blazevic visa upp sina kvaliteter mellan stolparna. Han stod i slutet av matchen för en jätteräddning efter avslut från nära håll, vilket i slutändan gjorde att Bajen höll nollan i matchen. Hammarby lyfte också i slutet av matchen och vann med 1-0.

Sander Svendsen drev fram bollen i plan och spelade fram Vladimir Rodic i straffområdet som sköt 1-0 med en yttersida. Det var ytterns tredje mål på de tre senaste matcherna och innebar den här gången en seger.

Hammarbys startelva: Gianluca Curci - Simon Sandberg, Mads Fenger, Kossounou Odilon, Mats Solheim - Tim Söderström, Jeppe Andersen - Darijan Bojanic, Muamer Tankovic, Leo Bengtsson - Imad Khalili

Publicerad 2019-02-04 kl 16:45