Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

TV: Så ska SFSU få fortsatt inflytande inom svensk fotboll: ”Bra grund att stå på”

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. SFSU har fått en allt större roll inom svensk fotboll. Under 2015 vill föreningen se till att man fortsätter ha inflytande under många år framöver.

- Det finns en hyfsat bra grund att stå på men den är inte helt cementerad, säger ordföranden Tony Ernst till Fotbollskanalen.

Den Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, bildades 2008 och har sedan dess växt till en inflytelserik roll inom svensk fotboll. Som representant för supportrarna har man varit drivande i flera hett debatterade frågor, däribland pyrotekinik-frågan som sticker ut under det senaste året. Efter diskussioner med SFSU och Sef beslutade sig SvFF för att godkänna legal pyroteknik från och med nästa säsong.

Formerna för hur den legala pyrotekniken ska arrangeras är ännu inte satta och arbetet med det fortsätter för de inblandade parterna.
- Man kan säga att det är två frågor som vi har gjort under 2014 men som förs över till 2015. Det är dels pyrotekniken, den legala och den "vanliga" pyrotekniken – det är en fråga vi kommer att jobba med under hela 2015, säger Tony Ernst som på SFSU:s årsmöte under söndagen valdes om som ordförande ytterligare ett år.
- Det gäller också vår egen infrastruktur, hur vi presenterar oss själva. Vi måste ha en bra hemsida, vi måste vara tydliga med vem vi är och varför vi är.

För att SFSU ska kunna fortsätta ha inflytande inom svensk fotboll vill föreningen göra förbättringar inom det interna. Det menar ordföranden Tony Ernst är viktigt för föreningens framtid.
- Det finns en hyfsat bra grund att stå på men den är inte helt cementerad, det gäller verkligen att sätta fast det här.

Vilka blir den stora utmaningen för SFSU under 2015?
- Jag tycker att den stora saken för oss 2015 är det rent interna. Hur ska det här bli en trygg och bra organisation som vi vet kommer att leva kvar under en tid framöver, säger Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-12-01 kl 09:22

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER