TV: Sänkte AIK - och hyllade dem: "Ett enormt starkt lag"

Mål nummer tio och elva för säsongen.
IFK Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson satte ett krokben för AIK:s guldambitioner.
Men anfallaren hälsar AIK-fansen:
-Det är ett enormt starkt lag.

Islänningen kvitterade två gånger i mötet på Nya Parken - 2-2 (0-1) - och hindrade AIK från att ta femte raka segern och samtidigt sälla sig till Häcken och Elfsborg i tabelltoppen.

En seger hade ökat trängseln bland klubbarna som står på 45 poäng. Nu är det Malmö FF som har chansen att gå upp i delad serieledning - men då krävs seger i måndagskvällens Skånederby mot Helsingborg på Olympia.

Thorvaldsson är ändå säker på att AIK kommer att vara med hela vägen i in kaklet i kampen om SM-guldet.
-Det är oerhört jämnt och svårt att tippa, men jag sade till Helgi (Danielsson, AIK:s isländske mittfältare) att "nu vinner ni allsvenskan".

Imponerad av AIK
-Jag är imponerad av AIK. Ett oerhört starkt lag fysiskt, kanske det starkaste i ligan. Tunga att möta, säger Thorvaldsson.

Desto skönare då att två gånger om vinna dueller som gav målen. I synnerhet efter den klara missen alldeles i början.
-Den borde jag ha satt. Vi började riktigt bra. Frågan är hur matchen hade utvecklat sig om vi fått mål på chanserna då.

Först brände Lars Krogh Gersson ett friläge.
Sedan var det Thorvaldssons tur.

Eller om man så vill: Ivan Turina, AIK-målvakten, såg till att komma i vägen för båda möjligheterna innan matchen var åtta minuter gången.

I stället resulterade AIK:s första vassa chans. Celso Borges slog in returen på Daniel Gustavssons skott och ledning efter 20 minuter. Lägg till tre riktigt heta möjligheter för Viktor Lundberg och

AIK kunde ha punkterat matchen redan före pausvilan.

-Vi skapade extremt mycket i en svår bortamatch och hade jättelägen till 2-0. Vi fick inte resultatet med oss, men jag är nöjd med spelet, säger Andreas Alm.

Thorvaldsson kvittering kom i 72:a. Alm satte allt på ett kort, kastade in Kwame Karikari och Henok Goitom. Satsningen såg ut att betala sig. Med sex minuter kvar tryckte Karikari in 1-2. Men Norrköping gav inte upp.

Thorvaldsson mötte Mathias Florén inlägg med pannan tre minuter senare.
-En fantastisk nick. Vissa mål får man helt enkelt acceptera. Det här var ett av dem, säger Alm.
Nu väntar toppmötet med Elfsborg redan på onsdag.
-Vi har hemmaplan, vi har favorittrycket på oss, säger Alm.

För Norrköping, som jagar sin främsta allsvenska placering sedan 1999 (femma), står Örebro borta på tur. Dock utan Thorvaldsson. Han är avstängd efter varningen han fick när han firade sitt första mål.

Publicerad 2012-09-23 kl 20:16