TV: Sen kvittering för Sirius mot Jönköping – tog årets första gräspoäng

Sirius tog säsongens första poäng på gräs. Men det satt långt inne.
Med två minuter kvar nickade Kim Skoglund in 1-1 mot J-Södra.
- Jättebra inspel av Jeppe, jag försökte bara vara där inne, sa poängräddaren Skoglund efter matchen.

Sirius var tillbaka på Studenternas IP efter att ha tvingats flytta sin förra hemmamatch till Gävle.

Hemmalaget var nära att få en drömstart redan efter 17 minuters spel. Moses Ogbu hittade Karl Larson med en djupledsboll. Larson hittade sedan in till Ante Björkebaum som rullade bollen i nät. Målet dömdes dock bort för offside på Larson. Ett beslut som såg ut att vara felaktigt.

Med den första halvan av den första halvleken spelad kom matchens bästa chans. Eller snarare chanser. Först sköt Kingsley Sarfo ett skott som J-Södra-målvakten Anton Cajtoft styrde ut till hörna. På den efterföljande hörnan var Sirius väldigt nära att ta ledningen. Cajtoft gjorde dock två fina reflexräddningar.

- Tveksamt, men det är sånt som händer. Vi gör ett i andra i stället, sa Sirius Ante Björkebaum om straffsituationen i halvtid.

Matchen jämnades ut en aning i den andra halvleken. Sirius fortsatte att vara det bättre laget, men J-Södras målvakt Anton Cajtoft fortsatte att vara en trygg sista utpost.

Med timmen spelad tog J-Södra lite chockartat ledningen. Högerbacken Stefan Larsson tog sig runt på kanten och serverade perfekt Tommy Thelin som nickade in 0-1.

Efter J-Södras ledningsmål kändes det som att luften gick lite ur Sirius-spelarna. J-Södra fick mer självförtroende och såg ut att ha bra koll på spelet. Man försvarade sig bra och Sirius hade svårt att skapa några heta kvitteringslägen.

Med två minuter kvar av ordinarie tid, skulle dock Sirius få en sista chans. Och man tog den. Jesper Arvidsson hittade med ett inspel på volley fram till inhopparen Kim Skoglund, som slängde sig fram och nickade in kvitteringen.

- Det var bara gå in och ligga nära boxen och försöka fiska upp ett läge. Jättebra inspel av Jeppe, jag försökte bara vara där inne. Jag var rädd att det var offside, säger poängräddaren Skoglund.

Lagens startelvor:

Sirius: Wicks - Larson, Pehrsson, Jarl, Arvidsson - Gustafsson, Ogbu, Busch Thor - Sarfo, Björkebaum, Nilsson.

J-Södra: Cajtoft - S. Karlsson, Gojani, J. Karlsson, Siwe - Aasmundsen, Calisir - Kozica, Smylie, Thelin - Vilhjalmsson.