TV: Sirius tog skrällpoäng borta mot MFF – trots Christiansens skorpionmål

MALMÖ. IK Sirius utnyttjade en het tiominutersperiod och gjorde 0-1 borta mot Malmö FF.
MFF kvitterade, men kom inte längre än så och en åtta matcher lång svit med hemmavinster blev bruten.

Se Anders Christiansens konstspark i spelaren ovan.

MFF har dominerat på Stadion under det senaste året, där den senaste förlusten i allsvenskan var i maj 2018, men det syntes inte mycket av det i första halvlek mot IK Sirius.

Istället var det Henry Offia som sprang till sig ett par frilägen för Sirius, men avsluten räddades av Johan Dahlin.  0-1 kom istället efter att MFF-debutanten Jonas Knudsen missat markering och Philip Haglund nickat in bollen.

MFF kom dock igång starkt i slutet av halvleken, gjorde 1-1, och hade även chans på mer. Målet var mycket snyggt, där avslutet var en skorpionliknande klack av Anders Christiansen.

- Den tränar vi mycket på...

- Det är skönt när man inte tänker för mycket. Då händer sånt här, sa Christiansen till C More i halvtid.

I andra halvlek ökade MFF på. Laget hade det mesta av bollen och de flesta av chanserna. Bland annat råkade Markus Rosenberg få en felträff på bollen och bollen studsade upp på han själv, samtidigt som det ett par gånger ropades efter straffspark och det var många nästan-lägen.

Det blev dock inte mer än så och Sirius klarade av oavgjort. Det tajtas därför till den allsvenska toppen, där MFF nu ligger två poäng före AIK, samtidigt som Djurgården och BK Häcken där bakom har färre matcher spelade.

I övrigt behövde två spelare bytas ut i matchen på grund av skador/känningar: Erdal Rakip i MFF i första halvlek, och Elias Andersson i Sirius i andra halvlek.

Malmö FF: Dahlin – Brorsson (46'), Bengtsson, Knudsen – E.Larsson (76'), Christiansen, Bachirou, Rakip (32'), Rieks – Molins, Rosenberg

Inhoppare: Gall (32'), Nielsen (46'), Berget (76')

IK Sirius: L.Jonsson – Larson, Björkström, Ceesay, Björnström – Lundholm, Busch Thor, E.Andersson (76'), Sirelius (46') – Haglund, Offia (57')

Inhoppare: Jarl (46'), Igbarumah (57'), Gustafsson (76')