POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6v

TV: Skulptören: "Så upprörd och skakis - darrar i hela kroppen"

Foto: TT/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Peter Linde i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovics staty har blivit vandaliserad igen.
Skulptören Peter Linde är förstås rejält besviken. 
- Jag är så upprörd och skakis över detta att jag darrar i hela kroppen, säger han till TV4. 

Zlatan Ibrahimovics staty har, i svallvågorna av hans nya delägarskap i Hammarby, blivit vandaliserad igen. Natten till torsdagen hängde någon upp ett rep runt statyns hals, samtidigt som någon sågade i benen, varav ena benet blev nästintill genomsågat och ett staket sattes upp i förebyggande syfte med anledning av "rasrisk".

Skulptören Peter Linde uttryckte under torsdagsmorgonen stor besvikelse. 

- Jag är så upprörd och skakis över detta att jag darrar i hela kroppen. Det är beklagligt att människor beter sig så grottmänniskoartat. Zlatan har gjort en fantastisk insats med att anstränga sig själv, att göra sitt yttersta och bästa i alla lägen och därför kommit så långt i livet. Hur lätt är det inte då att ge sig själv tillåtelse att förstöra och vandalisera? Det är lätt, men att anstränga sig... Han har ju hela tiden hedrat Malmö med sin ansträngning, medan de som gör så här verkligen inte anstränger sig, utan bara förstör, säger Linde till TV4. 

Linde är ledsen över att känsloyttringarna riktas mot statyn. 

- Det är så dumt, det är så jäkla korkat att jag nästan inte har ord för det. Jag tycker att det är ungefär som när en äkta man går ut på stan och hans fru blir påtittad av en passerande herre och att han då slår sin fru. Det är lika korkat beteende att slå en skulptur. Den här skulpturen visar på en fri människa utan tillhörighet i vare sig Malmö, Hammarby eller något annat lag om man tittar efter. 

TV4: Kan du förstå att delägarskapet i Hammarby har rört upp känslor?
- Nej, han är en fri människa som, i sin högsta vision, tar ett stort steg över jordens rundning och går över alla gränser ut i det okända. Han är en fri människa och får vara den han är. Man kan inte hålla på och styra. Det är detta som gör att det blir krig överallt på jorden, att människor ska tala om hur andra ska göra hela tiden och styra över dem i stället för att låta var och en vara fri så länge man inte skadar någon. De här människorna skadar. 

Linde tror att den nya skadegörelsen ska gå att laga, men vågar i dagsläget inte svara på hur eller om det går att åtgärda på plats i Malmö. 

Publicerad 2019-12-12 kl 08:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå