Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Strandberg tvåmålsskytt - hjälte i segern mot Häcken

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han har tidigare gjort nio allsvenska mål för Häcken. Nu gjorde han två för AIK och låste fast sin gamla klubb i allsvenskans bottenregioner.
Häcken-AIK 2-3 - det var till stora delar Carlos Strandbergs eget verk.

Det utlånade CSKA Moskva-proffset gjorde både 0-1 och matchavgörande 2-3 - men utan något märkbart måljubel inför sin tidigare hemmapublik,

- Jag har aldrig jublat i hela mitt liv, förklarade den 20-årige före detta Häckenspelaren med ett leende innan han åkte iväg för att träffa släkt och vänner på Hisingen i försommarkvällen.

Och kanske kunde han ha haft Göteborg som bostadsort också den här våren. Häcken fanns med i diskussionen när den ryska klubbledningen ville att Carlos skulle få mer speltid i stället för att sitta på bänken i allryskan.

- Det stod mellan Häcken och AIK. Vi snackade om det men alla parter blev ense om att det här var den bästa lösningen. Jag trivs bra i AIK, det är en bra miljö, sade Carlos Strandberg.

Kontraktet går ut

Lånekontraktet går ut i juli. Vad som händer då är oklart.

- Vi har inte diskuterat det ännu. Vi får se vilken lösning man kommer fram till.

Första målet tryckte han in stenhårt från nära håll bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet. Hemmaspelarna såg i det läget ut att vänta på en avblåsning för skadade Demba Savage som låg kvar på planen efter en kollision.

- Men det är domaren som avgör när det ska blåsas av. Vi ska inte skylla på något utan spela tills han blåser, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Bara fem minuter senare klippte Ahmed Yasin in 2—0 till bortalaget men det blev också en väckarklocka för Häcken. Inbytte publikfavoriten Paulinho reducerade i den första halvleken och styrde också in kvitteringen med tio minuter kvar att spela.

Missat friläge

- Vi fick ett friläge precis efter det. Mål där och det hade kunnat se helt annorlunda ut, säger Peter Gerhardsson.

Men "släkten" släckte hoppet definitivt när Carlos Strandberg slog till på nytt bara en minut senare. Ett överraskande fritt läge på vänsterkanten avslutades med en perfekt vrist utom räckhåll för Peter Abrahamsson .

Häcken har också tidigare haft extremt svårt mot Solnalaget. Statistiken säger nu två (!) segrar på 31 matcher. Den senaste 2011 och innan dess får man gå tillbaka ända till 1993. Sex förluster på åtta matcher förankrar laget på kvalplats i nuläget.

- Men att vinna och förlora är vardag för oss spelare och ledare. Vi kan inte lägga oss ned i fosterställning och tycka synd om oss själva. Vi laddar om till nästa match. Den är också viktig.

AIK, som tvingades stryka Stefan Ishizaki från startuppställningen efter en skada på uppvärmningen, tog nu ett rejält kliv uppåt i tabellen.

- Bitvis bra defensiv fotboll. Och gott att ha Strandberg som gör viktiga mål, summerade AIK-tränaren Andreas Alm.

Publicerad 2016-05-08 kl 19:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons