Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Sudic efter utvisningen: "Jag sätter mitt lag i skiten"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Jasmin Sudic blev utvisad efter halvtimmen i Göteborgsderbyt efter en vårdlös tackling. Efter matchen är han upprörd över domarens beslut.
- Det kan aldrig vara rött kort!

Det var efter 29 minuter som Jasmin Sudic fick syna det röda kortet. Domare Andreas Ekberg tvekade inte efter mittbackens kapning av Riku Riski. Ett beslut som Jasmin Sudic inte köper.

- Vad ska jag säga? Jag har gjort det innan och fått max gult kort. Det är så högt upp i plan och kan aldrig bli rött kort! Jag kommer inte in våldsamt utan sträcker ut benet och får stopp på honom. Jag kan godkänna ett gult kort men rött är överdrivet, säger Sudic.

Vad säger Ekberg till dig?
- Att jag kommer in med hög fart. Men jag står still och sträcker ut benet. Fotboll ska spelas i hög fart, det är inget konstigt med det.

Vad säger du om kortet, avgör matchen?
- Klart … jag får väl ta på mig det. Jag sätter mitt lag i skiten men de röda vet jag inte hur jag ska ta på mig. Vanligtvis är det gult kort. Vi har haft snacket tusen gånger om att stora lag får lättare beslut med sig men jag vet inte …

Ni var ju på väg in i matchen i samband med kortet, extra tungt?
  -Ja, dom var bättre första 15-20 sen kom vi in i det. Jag vet inte hur många minuter det är till de gör 1-0 efter det röda. Det är klart att det påverkar att spela med en man mindre i en timme.

Sudic har annars ett rykte om sig som en tufft spelande mittback. Något han kan köpa men att han spelar fult håller han inte med om.
- Jag har aldrig fått rött kort direkt, jag spelar tufft men fair.

Se Jasmin Sudics tackling i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-16 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons