TV: Sundsvall vann – fortsatt tungt för Elfsborg

Elfsborgs dåliga start håller i sig.
Mot Sundsvall kom lagets fjärde förlust för säsongen.

Se Galls andra mål i spelaren.

Under söndagen tog Sundsvall emot Elfsborg hemma på Norrporten Arena. I hemmalagets saknades Maic Sema som skakade sig i lagets förra match och därmed missar resten av vårsäsongen. I bortalaget från Borås ersatte Rami Kaib Adam Lundqvist som i den gångna veckan blev klar för MLS-klubben Houston Dynamo.

I den sjunde matchminuten tog Sundsvall ledningen. Ramain Gall fick Daniel Gustavssons armar i ryggen och föll framåt. Straff för hemmalaget som Gall själv förvaltade. Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet gick till höger och bollen gick åt andra hållet.

- Jag kommer lite efter, men han ramlar ju 10 sekunder efter. Det skulle vara många avblåsningar om vi skulle hålla på så hela tiden, sa Gustavsson till C More om situationen.

Målskytten Romain Gall:

- Han knuffar ner mig, det är straff. Jag försökte titta på målvakten och välja var jag skulle sätta den, sa han till C More i halvtidspausen.

C More-experten Olof Lundh kommenterade också situationen:

- Det är inte straff. Han lägger sig något oerhört.

I slutet av halvleken skapade bortalaget en farlig chans. Per Frick fick bollen inne i straffområdet men hans chippavslut smet strax utanför bortre stolpen.

I den andra halvleken kvitterade Elfsborg omgående. Efter att Issam Jebali rivts ner i straffområdet förvaltade han själv straffsparken fram till 1-1. Men Sundsvalls replik dröjde inte länge. Först prickade David Batanero målramen innan Romain Gall kunde göra 2-1. Efter att spanjoren Batanero slagit en krossboll över hela banan tog Romain Gall ner bollen och satte dit ledningesmålet för Sundsvall.

Galls andra mål blev också det sista i matchen som alltså slutade 2-1 till hemmalaget.

Gif Sundsvall: Eskelinen – Tamimi, Moros Gracia, Myrestam, Olsson – Rubio Sivodedov, Batanero, Ciercoles, Wilson, Gall - Hallenius

Elfsborg:  Ellegaard - Gustavsson, Jönsson, Horn, Kaib - Dyer, Gojani, Olsson, Jebali Lundevall - Frick