TV: Syrianskafummel när MFF hängde på i guldstriden

Det var inte vackert, men det blev en bortaseger (2-0) för Malmö FF som bäddar för fortsatt tajt guldstrid.

Wilton Figueiredo

Förutsättningarna var inte de bästa med en allsvensk debutant i målet, och MFF:s interna skyttekung Wilton Figueiredo på läktaren - enligt egen utsago med vadskada.

Lägg därtill konstgräsplan på Södertälje arena, ett underlag som Malmö-inför måndagens match- bara vunnit två gånger på i år.

Syrianska är dessutom i desperat poängbehov för att lyckas hålla sig kvar ovanför kvalstrecket och gjorde allt för att sabotera Malmös passingsspel och sno gästerna på poäng.
Men det var en blunder från hemmalaget som bäddade för Malmösegern.

När Erik Friberg sköt en halvdan frispark strax före paus gjorde ett missförstånd mellan Syrianskamålvakten Dwayne Miller och hans försvar att bollen nickades ribba och in i mål av en av Dinko Felic.

Fem minuter in i andra spädde Simon Thern på ledningen med sitt andra mål för säsongen.
Malmömålvakten Robin Olsen fick dessutom bara fyra skott på sig i målet och var bra med på få övriga farligheter som kom.

MFF har nu bara en poäng upp till Häcken och AIK och tre till serieledande Elfsborg.
För Syrianska-som möter guldjagande Häcken borta i nästa match-innebar förlusten att en redan tuff avslutning kommer bli ännu svettigare.

Publicerad 2012-10-01 kl 21:09