POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
26v

TV: Thern om Hareides utskällning: "Åge kan fan ryta till"

Foto: Bildbyrån/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Simon Thern minns Åge Hareides utskällning för fyra år sedan.

Simon Thern satt och dagdrömde under Åge Hareides genomgång. Det gjorde att Thern inte visste vad en "Tevezlöpning" var och slutade med att norrmannen skällde ut Thern.
Nu berättar mittfältaren om incidenten.
- Jag fick mig en avhyvling, säger Simon Thern till TV4-sporten.

Simon Thern spelar nu i Norrköping efter en utflykt till holländska Heerenveen och en lånesejour i AIK. Men Thern minns fortfarande den senaste utskällningen han fick, i Malmö 2014. När Thern missade Åge Hareides intstruktion på träningen inför Champions League-matchen mot Juventus blev han utskälld inför hela laget.

- Jag hade varit lite sömnig på en genomgång med Åge Hareide. Och sen skulle vi ut och träna på en grej och sen sparrade vi lite 11 mot 11 och jag skulle vara Carlos Tevez i Juventus. Och så skrek han till mig att jag skulle göra "Tevezlöpningar". Och jag hade ingen aning om vad det var för "Tevezlöpningar", så jag bara sprang. Så stannade han spelet och fick mig en avhyvling på att jag inte hade varit med på genomgången, säger Simon Thern till TV4-sporten.

Thern kommer inte ihåg helt säkert på anledningen till att han missade Hareides instruktion. Han vet dock att var på väg till Heerenveen, som han skulle ansluta ett par månader senare i december 2014, något som kan ha gjort att han dagdrömde istället för att lyssna på tränaren.

- Jag tror att det var de sista veckorna innan jag skulle lämna. Och då hade det redan varit klart att jag skulle lämna för Heerenveen. Och då var det att man satt och drömde sig bort lite. Jag tror att det var nästa sista matchen innan säsongen var slut. Allsvenskan var slut, det var CL och sen så blev det att jag satt och dagdrömde lite. Jag visste var jag skulle hamna om en och en halv månad, säger Simon Thern.

Hela inslaget med Simon Thern går i TV4-sporten imorgon, lördag. Vi sänder även matchen IFK Norrköping-AIK med start 14:30 på söndag i C More.

Publicerad 2018-09-14 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå