Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Toppmötet slutade oavgjort efter att skyttekungen och debutanten slagit till

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kalmar och Malmö delade på poängen på Guldfågeln Arena efter att Isaac Kiese Thelin målade i debuten och KFF:s skyttekung Måns Söderqvist utjämnade.

Toppmatchen i Kalmar lockade rekordpublik till Guldfågeln Arena, 11 911 lyder det nya publikrekordet. Både Kalmar och Malmö bjöd också upp till dans och presterade en fotboll värdig den mäktiga inramningen.

- Jag tycker att vi är det bättre laget, vi skapar flest chanser och förtjänar att vinna, tyckte Isaac Kiese Thelin.

Hoppas på trötta ben

Föga överraskande fick han inte medhåll från Kalmarlägret.

- Du kan sätta ett stort kryss över det han (Kiese Thelin) sade. Jag tycker det är en jämn match och vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Det är ju först i slutet av matchen som de får lite tryck, menade Kalmars hårdföre mittback Marcus Nilsson.

Redan nästa vecka får de chansen igen, då väntar retur i Malmö.

- De har ju en Champions League-match i veckan så vi hoppas att de kommer med lite trötta ben till den matchen och att vi kan dra nytta av det, sade Nilsson.

Till lördagens match i Kalmar hade Malmö vaskade om rejält i startelvan och vilade flera nyckelspelare. Marcus Rosenberg, Magnus Eriksson och Markus Halsti började alla på bänken.

- Vi behöver lite vila på några spelare, samtidigt är det viktigt att de nya får komma in och känna på spelet så snabbt som möjligt, sade Malmös tränare Åge Hareide.

Nykomponerat anfall

Det var ett helt nykomponerat anfall som Malmö ställde upp med, Kiese Thelin fick återvändaren Agon Mehmeti bredvid sig.

- Klart att det var lite ovant, vi hade ju aldrig spelat med varandra innan. Men jag tycker ändå att det gick bra, menade Mehmeti.

Isaac Kiese Thelin tog vara på sin chans som anfallare och gjorde första målet i matchen.

- Jag får egentligen en spark, men känner att jag har ett så pass bra läge att jag står upp. Det blev en bra bredsida till höger om målvakten.

Kalmar kunde dock kvittera i första halvlek genom Måns Söderqvist som nu delar ledningen i skytteligan med IFK Göteborgs Lars Vibe.

En poäng till vardera laget betyder att AIK har en chans att gå ifrån Kalmar och närma sig Malmö.

Publicerad 2014-07-19 kl 17:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons