TV: Trelleborg under strecket

Det ser allt mörkare ut för Trelleborg i allsvenskans bottenstrid. 0—1 (0—0) mot Gais innebar att laget ramlade ner på 15:e plats, eftersom Syrianska samtidigt vann sin match mot Örebro.

Syrianska och Trelleborg har båda 24 poäng, men Syrianska har —15 i målskillnad mot Trelleborgs —20.

När det som bäst behövs pekar Trelleborgs formkurva i botten.

Inte en seger sedan den 6 augusti, då man vann med 2—0 hemma på Vångavallen.

Efter det har Trelleborg på de sex följande matcherna tagit bara en poäng. En till var visserligen på väg mot Gais, men Markus Gustafssons mål i 86:e minuten satte stopp för det.

Självförtroendet är kört i botten hos spelarna i allsvenskans sydligaste lag. Det märktes med all önskvärd tydlighet i matchen mot seriefemman Gais.

Trelleborg uppträdde försiktigt, räddhågset och avvaktande i inledningen.

Gais tog initiativet och fick redan efter tio minuter en straff — en billig sådan. Gais brasse Romarinho föll efter en lätt touch av hemmalagets Erdin Demir. Gais bäste målskytt Mervan Celik fick chansen från elva meter, men sköt inte straffen bättre än att Trelleborgs målvakt Viktor Noring kunde rädda.

Straffräddningen tände Trelleborg som tog för sig alltmer både spelmässigt och chansmässigt. Från dryga kvarten och halvleken ut skapade laget tre—fyra bra chanser.

Gais hade bara ett bra läge — Eric Bassombengs skott strax före paus men Noring reflexräddade och kunde styra ut bollen.

I andra halvlek fortsatte Trelleborg till en början att dominera men ju längre matchen led desto mer föll man tillbaka och Gais kunde etablera ett allt kompaktare tryck.

Publicerad 2011-09-21 kl 22:47