TV: Tung seger för ÖSK - Larsson nätade på nytt

Örebro tog en tung seger borta mot Östersund.
3-1 skrevs slutresultatet till, där Jake Larsson nätade på nytt.
- En bra seger, säger ÖSK-målvakten Oscar Jansson till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Både Östersund och Örebro kom in till måndagens match med förluster i ryggen. Hemmalaget ÖFK förlorade stort borta mot Hammarby medan ÖSK föll hemma mot IFK Norrköping.

I måndagens möte var spelet jämnt till en början, men efter drygt 20 minuters spel kunde Johan Bertilsson spräcka nollan. ÖSK-spelaren fick bollen i straffområdet och från höger i straffområdet kunde han placera in 1-0 i bortre hörnet.

Bertilssons mål såg ut att bli det enda i första halvlek, men i slutet av densamma kom nästa ÖSK-mål. Filip Rogic fick bollen i straffområdet och spelade fram Carlos Strandberg som kunde placera in bollen i nät bakom Sixten Mohlin i ÖFK-målet.

Strandbergs mål blev det sista i första halvlek och ÖSK gick därmed till halvtidsvila i 2-0-ledning.

I andra halvlek jagade ÖFK en reducering för att skapa spänning i matchen och efter 58 minuter fick man utdelning. Rewan Amin spelade in bollen från höger och från nära håll kunde anfallaren Dino Islamovic stöta in bollen i nät fram till 1-2.

Då inledde också ÖFK jakten på kvittering och laget skapade en del. Bland annat hade Jamie Hopcutt ett stenhårt skott med 20 minuter kvar att spela, men i stället för 2-2 kunde ÖSK utöka sin ledning.

Efter en tilltrasslad situation på hörna hamnade bollen framför fötterna på Jake Larsson, som kunde skjuta in 3-1 för Närkelaget.

Målet var Larssons fjärde för säsongen och blev matchens sista, vilket innebar att ÖSK tog sin tredje seger för säsongen.

För ÖFK var förlusten den andra i rad.

ÖSK-målvakten Oscar Jansson till C More:

- Det är en bra seger. Det är aldrig lätt att komma hit och i dag får vi verkligen bekänna oss bra. Det är en heroisk insats av killarna framför mig i dag och vi är nöjda med att få med oss tre poäng till Örebro.

Lagens startelvor:

Östersund: Mohlin - Ssewankambo, Mukiibi, Sonko Sundberg, Haugan, Weymans - Amin, Colkett, Edwards - Hopcutt, Islamovic

Örebro: Jansson - Björnquist, Lorentzson, Brorsson, Granlund - Larsson, Gerzic, Rogic, Wright - Bertilsson, Strandberg