TV: Une Larsson oväntad matchhjälte på Tele2 - Djurgården hakar på i toppen

STOCKHOLM. Djurgården hänger fortsatt med i den absoluta toppen av allsvenskan.
I dag slog man Häcken mycket tack vare ett sent ”måltjuvsmål” av - mittbacken - Jacob Une Larsson.
- Jag blev lite chockad faktiskt, säger Dif:S matchhjälte till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Djurgården är inne i en stark trend i allsvenskan. Inför dagens möte med Häcken hade Blåränderna åtta raka allsvenska matcher utan förlust, på vilka man vunnit sex. Häcken kom till Stockholm med två raka segrar i serien bakom sig, men den senaste matchen var 0-0-mötet med AZ i Europa League-kvalet i torsdags.

Djurgården kopplade tag om matchen direkt och pressade ner Häcken på sin planhalva under stora delar av den första halvleken. Mohamed Buya Turay och Astrit Ajdarevic hade båda bra chanser att spräcka målnollan, men Dif saknade skärpa i avsluten.

Trots flera heta chanser slutade den första halvleken oavgjort, något som de gulsvarta där och då kunde vara mest nöjda med.

Temperaturen på Tele2 Arena översteg 30 grader, och i den andra halvleken började det till synes ta ut sin rätt på planen då framför allt hemmalagets tempo mattades en aning och Häcken tog sig in i matchen. Inte minst Ahmed Yasin var den som skapade problem för Djurgården-försvaret, och han hade också gästernas bästa chans då han sköt tätt utanför i den 52:a minuten - men frågan är om Tommi Vaiho i målet inte var på den bollen?

Djurgården fortsatte ha spelövertaget något, men matchen såg ut att gå mot ett mållöst resultat. Men i den 80:e minuten följde Jacob Une Larsson med upp i ett anfall, hittade igenom försvaret efter ett instick och avslutade kyligt mellan benen på Peter Abrahamsson i Häcken-målet. Ett riktigt måltjuvsmål av mittbacken.

Häcken orkade inte resa sig, och i stället för en kvittering skulle Edward Chilufya sätta 2-0 på stopptid, hans första mål för säsongen, inför 10 748 åskådare på Tele2 Arena.

Segern gör att Djurgården nu ligger på 35 poäng efter 17 spelade omgångar. Man är två poäng efter tabelltoppande Malmö FF och AIK, men har en match mindre spelad och således chansen att gå upp i serieledning.

Häcken tappar i och med förlusten fjärdeplatsen till Hammarby, och kan även passeras av IFK Göteborg om de blåvita vinner kvällens möte med IFK Norrköping på Gamla Ullevi.

Une Larsson till C More:

- Jag bryter en boll och sen chippar Ring fram den. Jag fattar nog inte riktigt att jag får den så jag viftar bara i väg något. Jag har inte gjort så många mål när man kommer i en djupledslöpning, det brukar mer vara på hörna eller fasta situationer. Jag blev lite chockad faktiskt.

Målet var Une Larssons andra i allsvenskan i år.

- Man vill inte vara sämre än "Mackan" (Marcus Danielson) nu som avgör matcher till höger och vänster. Det gäller att ligga i så att man är med i målprotokollet.

Nästa match för Djurgården spelas på måndag om en dryg vecka borta mot Elfsborg. Häckens nästa match är mot Sirius hemma, men dessförinnan ska man spela returmötet med AZ i Europa League-kvalet.

Djurgårdens lag: Vaiho - Witry, Une Larsson, Danielson, Käck - Karlström, Ulvestad - Ring, Ajdarevic (Walker 86’), Radetinac (Bärkroth 56’) – Turay (Chilufya 82’).

Häckens lag: Abrahamsson - Ekpolo (Hammar 89'), Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Irandust, Faltsetas - Yasin, Jeremejeff, Lundberg (Kizito 66’).