POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Två månader sedan senaste AIK-segern

Inför AIK - Gefle
Den 28 juli besegrade AIK Ljungskile med ett sent mål signerat Daniel Mendes. Två månader har passerat sedan senaste trepoängaren.

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
- Det känns bra att vi i alla fall fick med oss 1-1 i derbyt. Det ger oss mycket positiv energi inför Gefle-matchen.

Hur bra är AIK just nu? - Det finns mycket positivt att hämta ur Djurgårdsmatchen. Det syns att vi har jättemycket kvalitéer på kanterna. Gabriel Özkan betyder jättemycket och det syns att han har mycket i sig. Och sedan har vi Mats Rubarth på andra sidan. Kenny Pavey är också bra just nu och CH (Saihou Jagne) gjorde ett bra inhopp.

Om Gefle:
- Det är ett typiskt svenskt motstånd som inte bjuder på speciellt mycket. De är kvicka på att ställa om och är snabba framåt.

Men de ligger i botten. - Ja, men de har haft samma tränare och trupp i många år. De är inte sämre än förut - Gefle har haft en del stolpe ut den här säsongen.

Om läget i laget:
- Vi har två frågetecken. Vi får se hur det blir med Kevin Walker och Kenny Pavey.

Preliminär startelva AIK:
Tomi Maanoja - Markus Jonsson, Walid Atta, Per Karlsson, Pierre Bengtsson - Mats Rubarth, Daniel Tjernström, Jorge Ortiz, Gabriel Özkan - Ivan Obolo, Saihou Jagne

Gefle

Har inte kunnat nås för en kommentar.

Vårmötet vann AIK med 1-0 efter mål av Ivan Obolo.

Om läget i laget:
Daniel Theorin och Alexander Gerndt är skadade. Frågetecken för Jonatan Hellström.

Preliminär startelva Gefle:
Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Andreas Dahlén - Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Mathias Woxlin, Johan Claesson - Amadou Jawo, Daniel Westlin

FD-kommentar:
- AIK är ett av höstens sämsta lag och har inte vunnit på två månader. Sju omgångar återstår och laget har inget kvar att spela för ? utom sin heder. Frågan är om det är tillräcklig stor morot när Gefle kämpar för ett nytt kontrakt?

Ibland tar det tid för en båt att vända, men nu Gefle har påbörjat någon form av ny trend. Laget har två raka kryss bakom sig och det kan bli viktiga när serien summeras. Nu måste Pelle Olssons manskap också börja ta de där överraskande poängen.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-27 kl 18:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå