TV:Gefle vann trots Hugossons brutna svit

Det blev ingen rekordnolla för Gefles målvakt Mattias Hugosson.
Men däremot den åttonde raka matchen utan förlust när Gais besegrades med 3-2 på lördagen.

699 minuter. Så länge höll Mattias Hugosson nollan innan ett brasilianskt samarbete spräckte sviten och förstörde hans chanser att slå Håkan Svenssons allsvenska rekord på 808 minuter.

I den 51:a minuten hittade Alvaro Santos fram till Romário Pereira Sipiao, som skickade in bollen bakom Hugosson och reducerade till 1-3 för Gais.

-Det kan vara svårt att hålla nollan i en match. Sju och en halv match, det är på ett sätt nästan ofattbart, sade Mattias Hugosson efteråt.

Han var glad för segern, inte det minsta nedstämd över att det inte blev något rekord.

-Klart man har tänkt på det några gånger vid sidan av plan, men runt matchtillfällena har man fullt fokus på matchen.

Är sviten något du kommer att tänka mer på nu när den väl är över, för den kommer ju bli svårt att upprepa?

-Det kommer jag aldrig att lyckas med. Det kan jag säga på rak arm.

-Den hade gärna fått fortsätta för jag hatar att släppa in mål.

Gais kämpade vidare och lyckades reducera ännu en gång genom Wanderson på tilläggstid. Men uppförsbacken var för brant. Det är tufft att hamna i tidigt underläge mot ett lag som släppt in minst antal mål i allsvenskan.

-Det är jättesvårt att göra mål på Gefle. När de leder är det nästan omöjligt, sade Gais tränare Alexander Axén.

Ännu svårare när de gör både 2-0 och 3-0 strax därefter.

-Vi var hyggligt utspelade första delen på matchen, sade Axén.

Det var seriefyran mot femman, två lag som överraskat de flesta i år med sina prestationer. Men hemmalaget, utan skadade skyttekungen Mervan Celik, var verkligen inte med inledningsvis:

Efter fyra minuter nickade 191 centimeter Mikael Dahlberg in en fin hörna slagen av Olof Mård.

Tio minuter senare sprang Dalhberg på en boll av Jonathan Hellström och kämpade in den förbi Henri Sillanpää i Gais mål.

-Fullständig kollaps, summerade Axén.

Gais hade ett stort bollinnehav matchen igenom tack vare sitt fina passningsspel, men skärpan som visades upp mot Malmö var någon helt annanstans - och i den 20:e minuten nickade Jakob Orlov in 3-0 på ett inlägg från Jonas Lantto.

-Vad ska man säga om tre mål på 20 minuter? Det är klart att det är en supereffektivitet, sade Gefletränaren Pelle Olsson.

Nästa vecka möts lagen igen när serien vänder.

Publicerad 2011-07-03 kl 01:38