Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tysklandsproffset öppnar för allsvenskan: "Nu får det vara nog"

Förre Gefle-spelaren Andreas Dahlén är djupt nere i Frankfurts frysbox. Vänsterbacken ser ingen ljusning och öppnar nu för att lämna klubben i vinter. En hemflytt och allsvenskan lockar.

- Nu har det gått sju matcher, och nu börjar det brinna i benen, jag är 28 år. Jag vill ju först och främst spela fotboll, visst är pengarna bättre här än i Sverige men det kommer i andra hand, säger Andreas Dahlén till FotbollDirekt.se.

Efter tre säsonger i Gefle lämnade Andreas Dahlén för Hansa Rostock i slutet av 2009. Vänsterbacken bytte sedan till 2 Bundesligalaget FSV Frankfurt i maj förra året och var helt ordinarie förra säsongen bortsett från ett par skadeuppehåll. Men när årets säsong drog igång var det plötsligt tvärkört.

- Jag märkte tidigt på försäsongen att jag inte längre var förstavalet, man kan märka sånt ganska tydligt här nere. Jag är inte den som är bitter, jag hänger i och kämpar på, men det känns väl inte som att jag är nära att spela. Det ska nog till skador på flera andra spelare och det är inget jag hoppas på.

Dahlén får nu hålla till godo med träningar och en och annan reservlagsmatch. Den förre Gefle-profilen har inte ens en plats på läktaren längre.

- Jag har gjort några matcher med reservlaget, det är 4 Bundesliga men det är inte så dålig nivå som man kanske kan tro. Men nerven saknas ju, man vill spela matcher som har lite betydelse, folk på läktarna och så.

Kontraktet med Frankfurt går ut efter säsongen, men Dahlén vill börja spela nu - eller lämna i vinterfönstret. Att sitta ut kontraktet känns inte som ett alternativ. Och vid en flytt ligger allsvenskan bäst till.

- Jag har inte satt någon definitiv deadline, jag vill gärna ge det ett litet tag till. Men visst börjar man få nog. Ett snack med klubbledningen är inte långt bort. Jag tror inte att de skulle stoppa mig från att bryta kontraktet om jag frågade heller.

- Man vet aldrig vad det finns för intresse, men jag tror väl inte att vi flyttar någon annanstans i Europa. Sverige eller möjligen Skandinavien känns det som.

Känner du till om det finns intresse från någon allsvensk klubb?

- Nej, och det är nog lite tidigt än så länge. Jag koncentrerar mig på att kämpa vidare ett tag till men samtidigt vill man ha lite tid på sig att hitta något nytt.

- Det är nog lättare att flytta till något land där man är mitt uppe i säsong, i Sverige kan ju trupperna spikas ganska tidigt. Men jag har ju familj och visst lockar det att flytta hem, helt klart.

Publicerad 2011-09-21 kl 12:07
Annons
Annons
Annons