Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Upp till Pelle om han behöver James i höst”

James Frempong är klar för Norrköping. Just nu funderar Gefle på om man ska sälja omgående eller låta honom gå gratis i vinter.
- Det är upp till Pelle (Olsson) att se hur han behöver James under hösten, säger ordföranden.

Ville ni ha kvar honom?
- Vi ville ha honom kvar. Vi har inget emot James Frempong, säger Gefle ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

James Frempongs kontrakt med Gefle går ut vid årsskiftet. Det gör att man nu hamnat i en delikat situation: låta honom gå omgående och få ekonomisk ersättning - eller ha kvar honom säsongen ut och sedan inte få en krona.

- Det är ju lite grann upp till Pelle (Olsson, tränare och sportchef) att se hur han behöver James under hösten och om vi har andra lösningar, säger Lindstrand.

Avtalet med Norrköping är från januari 2012, kan han komma att lämna redan nu i augusti?

- Det får vi väl se hur det blir. Det är inget bestämt. Men det har kommit sådana signaler från dem (Norrköping), att de vill ha honom nu.

Vad väger tyngst - det ekonomiska eller det sportsliga?
- Det är en kombination av båda delarna så klart.

Med tio matcher kvar har Gefle - med allsvenskans sämsta form - fem poäng till godo på IFK Norrköping på den undre halvan av tabellen.
Leif Lindstrand tycker dock inte att det är något märkligt med att en av klubbens nyckelspelare är klar för en direkt konkurrent och att Frempong mycket väl skulle kunna spela kvar i Gefle säsongen ut utan några problem.

Dessutom möts lagen på Nya Parken den 21 september…

- Han känns inte som något problem överhuvudtaget. Det är en professionell fotbollsspelare vi talar om. Det är inget ovanligt att de byter klubb, till och med tränare gör det och får tävla mot gamla klubbar, säger Lindstrand.

Om han går redan i augusti - värvar ni någon ersättare på hans position?

- Vi har inte tittat på det än. Fönstret är öppet i augusti, då tittar vi överhuvudtaget långsiktigt på spelare och deras kontraktssituation. Men vi har inte tittat på något konkret för James.

Simon Soltan-Zadeh 

Publicerad 2011-08-09 kl 21:21
Annons
Annons
Annons