Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: AIK har hört sig för om Mellberg

Allsvenskan

AIK är på jakt efter en ny huvudtränare. 
De svartgula har hört sig för om Olof Mellberg, uppger Aftonbladet
- Spännande, säger Fotbollskanalens expert Viktor Elm. 

1:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Olof Lundh reagerar på Henning Berg-beskedet.

På fredagen meddelade AIK att chefstränare Henning Berg på eget initiativ har valt att säga upp sig. Detta efter att det internt varit "oenigt" kring hur klubben ska arbeta framöver.

Därmed har de svartgula tvingats ge sig ut på tränarjakt. Och då har blickarna vänts mot en allsvensk konkurrent.

Aftonbladet uppger att AIK för någon vecka sedan hörde sig för om BP:s ene huvudtränare Olof Mellberg, som har ett förflutet som spelare i "Gnaget". Hur samtalen parterna emellan har fortgått sedan dess framgår inte av uppgifterna.

Fotbollskanalens allsvenske expert Viktor Elm är försiktigt positiv till Mellberg, som var aktuell för jobbet som förbundskapten för svenska herrlandslaget i vintras.

Annons

- Han har gjort det bra med BP, med begränsat spelarmaterial. Det hade varit spännande att se honom i en större klubb som AIK. Han försöker ändå spela en bra, offensiv fotboll.

- Men samtidigt måste AIK hitta tillbaka till att inte släppa in mål. Det är ett jobb som nästa tränare måste klara av, säger Elm.

Vidare skriver Aftonbladet att ytterligare ett par kandidater finns på AIK:s lista, bland annat Ronny Deila. Norrmannen är klubblös för tillfället men har tidigare basat över Club Brugge, Standard Liege, Celtic och Vålerenga exempelvis. 

Expressen uppger i sin tur att Jens Gustafsson, som huserar i polska Pogoń Szczecin, är ett namn som "står högt upp" på AIK:s kandidatlista. När det gäller Mellberg hävdar tidningen att BP-tränaren prioriterar ett jobb utomlands. 

Mellberg har ett förflutet i Helsingborg och Fremad Amager.

Annons
Publicerad 2024-06-14 kl 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto