Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Bajen överens med Molde - säljer Berisha

Allsvenskan

Veton Berisha, 28, lämnar Hammarby.
Bajen är överens med Molde om en övergång, hävdar norska Nettavisen.
Summan hamnar på omkring 40 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån

Veton Berisha.

Hammarby gjorde en av klubbens dyraste värvningar någonsin när man köpte loss Veton Berisha från Viking Stavanger i somras. 28-åringen lyckades dock bara göra fyra mål på 14 matcher under höstsäsongen i fjol, och stundtals hade han svårt att passa in i huvudtränare Marti Cifuentes spelsystem.

Senaste tiden har det figurerat uppgifter som gjort gällande att Molde vill köpa loss Berisha. Den norska ligamästaren sålde nyligen David Datro Fofana till Chelsea för över 100 miljoner kronor och är på jakt efter en ersättare, då blickarna alltså ska ha riktats mot Årsta.

Hammarby ska inledningsvis ha nobbat flera bud från Molde, men på lördagskvällen kommer rapporter som gör gällande att klubbarna nu är överens. Det är norska Nettavisen som hävdar att Bajen har accepterat ett bud på Berisha och därmed talar allt för att 28-åringen säljs inom kort. Expressen har också rapporterat om saken.

ANNONS

Enligt samstämmiga uppgifter hamnar övergångssumman på runt 40 miljoner kronor inklusive bonusar. Expressen menar att 34 miljoner kronor utgör en fast summa, medan omkring 5-6 miljoner är prestationsbaserade bonusar.

Det som återstår innan affären är i hamn är att Veton Berisha ska komma överens med Molde om de personliga villkoren för ett kontrakt, men det lär inte bli några problem. Den norska klubben har ekonomiska muskler och 28-åringen har tidigare flörtat med ligamästaren.

- Det enda jag kan säga är att det är smickrande att de är intresserade. Det är en stor klubb i Norge. De har varit intresserade under en längre tid och det är den enda jag kan säga. Jag kan inte kommentera mycket mer än så, sa Berisha till Fotbollskanalen nyligen.

Samtidigt uppges Hammarby bara vara detaljer från att göra klart med forwarden August Mikkelsen, 22, från Tromsø. Enligt norska TV 2-journalisten Arilas Ould-Saada slutförhandlar klubbarna om en övergångssumma på cirka 21 miljoner kronor. 

ANNONS
Publicerad 2023-01-21 kl 21:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto