Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Elfsborgs spelare vill att Haglund sparkas

Allsvenskan

Elfsborgs spelare vill att klubben sparkar tränaren Magnus Haglund, uppger Borås Tidning.
- Inget som jag har lagt märke till, säger Haglund till BT.

3:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

En krissituation råder i Elfsborg. I alla fall enligt Borås Tidning. Lokaltidningen skriver bland annat att spelartruppen hade en omröstning inför den här säsongen, där 22 spelare ska ha sagt att man saknar förtroende för tränaren Magnus Haglund. Endast en spelare ska ha svarat att den har förtroende för Haglund.

Resultatet av omröstningen presenterades sedan för ordförande Bosse Johansson av spelarrådet och därefter ska Johansson och klubbchefen Stefan Andreasson haft ett möte med Magnus Haglund.

Det har funnits ett utbrett missnöje under en ganska lång tid nu. Det har klagats på den taktiska förståelsen och coachningen, att kravbilden är för låg på träning och att ledarskapet är undermåligt. Att spelarna utanför elvan inte är värda mer än luft och att diskussionen och kommunikationen är för feg, säger en källa till BT.

ANNONS

En källa uppger för tidningen att det är en "one man show" som pågår, där de andra ledarna i tränarstaben inte har något att säga till om. Glädjen i truppen beskrivs som "bortblåst" och efter förlusten mot Malmö FF i måndags ska delar av spelartruppen ha samlats för att diskutera hur man ska gå vidare.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson säger sig dock inte känna till den situation som BT beskriver. Han dementerar bland annat att han fått information om spelaromröstningen.

- Det stämmer inte alls. Det känns både konstigt och fel om det skulle stämma. Och det funkar inte så, det är inte spelarna som bestämmer vilken tränare som ska leda laget, säger Johansson till BT.

Haglund själv säger att han inte har lagt märke till det påstådda missnöjet och att han därför inte reflekterat över det.

Man vet att det i en spelartrupp alltid finns ett antal spelare som inte är nöjda med de beslut huvudtränaren tar, och det är inte så konstigt eller märkvärdigt om ett fåtal eller några skulle uttrycka missnöje kring det, säger Haglund till BT.

ANNONS

Till BT:s uppgifter om att det är många spelare som är missnöjda har tränaren inga kommentarer.

Elfsborg ligger elva i allsvenskan just nu. Man har tagit två segrar på de sju inledande matcherna.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-12 kl 07:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto