Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Föreslås som ny ordförande i AIK

Foto: TT

AIK:s styrelse valde att ställa sina platser till förfogande efter en intern dispyt. Fotbollskanalen skrev då att Per Bystedt kan bli ny ordförande i klubben och nu uppger Expressen att valberedningen föreslår honom inför mötet senare i december.

Det var i förra veckan som AIK FF kallade till extramöte och meddelade att hela styrelsen ställt sina platser till förfogande.

"Styrelsen kommer i samband med det extra mötet att lämna sina uppdrag och ställa sina platser till förfogande. Styrelsen har gett valberedningen i uppdrag att ta fram ett styrelseförslag”, stod det i kallelsen där inga anledningar nämndes.

Fotbollskanalen kunde senare berätta om den pågående maktkampen bakom kulisserna och att det i styrelsen finns en konflikt mellan vd:n Mikael Ahlerup och Johan Segui.

För Sportbladet bekräftade ordföranden Jonny Jergander att de tidigare styrelseledamöterna i AIK AB Richard Henze och Gustaf Eriksson, samt Fredrik Preisler som tidigare suttit i klubbens valberedning, låg bakom namninsamlingen som tvingade fram extramötet.

Enligt Fotbollskanalens källor är tidigare ordföranden Per Bystedt på deras sida och att han kan få en roll som ordförande i AB.

- Det har jag inga kommentarer till. Jag har inte hållit på med AIK på flera år. Det får stå för de som sa det. Du får fråga dem igen, sa Bystedt till Fotbollskanalen om uppgifterna.

- Jag har mina aktier som jag köpt en gång tiden. Jag har inga kopplingar eller uppdrag eller nånting.

Nu uppger Expressen att valberedningen kommer föreslå Bystedt som ordförande för både AIK FF och AIK Fotboll AB senare den här månaden.

- I namnfrågor finns det ingenting att säga just nu. Vi kommenterar inga nomineringar överhuvudtaget, säger Per Hägerö, som ingår i valberedningen, till Expressen. 

Publicerad 2016-12-08 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons