Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Hammarby kan ta över Frejs serieplats: "Handlar om ett tätare samarbete"

Allsvenskan

Hammarby kan få ett större inflytande över samarbetsklubben IK Frej.
Fotbollldirekt rapporterar att Bajen kan ta över division 1-klubbens serieplats och ersätta med sitt Hammarby TFF.
- Det där ligger på styrelsenivå. Men visst handlar det om ett allt tätare samarbete, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till sajten.

Foto: Bildbyrån

Hammarby och division 1-laget IK Frej har sedan de senaste åren ingått i ett nära samarbete. Bajen har värvat talanger för att sedan skickat dem till klubben med konceptet att låta dem få ordentligt med speltid samtidigt som de valt att plocka spelare till allsvenskan.

För drygt fyra månader sedan befann sig Frej i en ekonomisk knivig situation och Hammarby valde då, efter ett extrainsatt årsmöte, att med hjälp från sina sponsorer och kontakter lösa division 1-klubbens skulder. 

"Några personer knutna till Hammarby Fotboll har förklarat sig villiga att under rådande förhållanden ansvara för att lösa de kortsiktiga ekonomiska och organisatoriska utmaningar som IK Frej Täby Herrfotboll står inför", skrev Frej då på sin hemsida.

ANNONS

Samtidigt skulle representanter från Hammarby gå in i Frejs nya styrelse. Bajens ordförande Rikard von Yxkull berättade att varken Frej eller nätverket hade satt något krav vad gäller styrelsepersoner för att vara med och rädda föreningen. Däremot hade man framfört önskemål.

Nu uppger Fotbolldirekt att Hammarby vill öka kontrollen över Frej. Sajten skriver att man vill att systerföreningen Hammarby TFF framöver ska inneha Frejs plats i division 1 - och att Frej ska spela i division 4, där HTFF i dag befinner sig. Sajten skriver att dagens Frej-trupp är tänkt att spela för HTFF och vice versa. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson om uppgifterna.

- Nej, men det är väldigt tajt samarbete. Så vi ser det ju som ett liksom. Det andra är inget vi tittar på, nej, säger han till sajten och fortsätter:

ANNONS

- Men vi anser att det är våra spelare, det här samarbetet. Vi ser det som ett lag. Det är väl inte konstigare än att Norrköping samarbetar med Sylvia. AIK med Väsby tidigare. Men det är bättre du tar det med Peter Kleve och den styrelsen. 

I en kommentar till sajten skriver Kleve (som är både föreningschef i Hammarby och ordförande i IK Frej): 

"Vi i styrelsen jobbar stenhårt med de ekonomiska frågorna i klubben. Ekonomin var alarmerande svag redan innan corona. Vårt primära fokus just nu är ekonomin och att slutföra division 1. Frågor som ni lyft i er artikel är medlemsfrågor och tas på årsmöten. IK Frej har årsmöte i februari så väcks sådana frågor där, så får vi ta dem där och då"

Publicerad 2020-10-29 kl 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto