Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Hjelmberg ny sportchef i Hammarby

Allsvenskan

Jesper Jansson har meddelat att han lämnar Hammarby.
Nu tar Mikael Hjelmberg över som tillförordnad sportchef, hävdar Aftonbladet.
"Jag kan inte kommentera det just nu", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mikael Hjelmberg och Jesper Jansson.

I början av maj meddelade Jesper Jansson att han har sagt upp sig från sin tjänst som sportchef i Hammarby. Tanken då var att 52-åringen skulle bli kvar i sin roll fram till den 31 augusti, det vill säga över sommarens transferfönster.

På en presskonferens motiverade han sitt beslut:

- Det är ett beslut som har vuxit fram. Jag har varit jävligt länge i svensk fotboll och nu har jag varit i Hammarby i sex och ett halvt år och jag fått oerhörda känslor för klubben och jag känner att vi har byggt upp den till en nivå där det är stabilt. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby, sa Jansson.

Annons

Men nu kommer en vändning.

Aftonbladet uppger på torsdagskvällen att den tidigare chefsscouten Mikael Hjelmberg tar över som tillförordnad sportchef från och med i morgon, fredag. Därmed väntas Jansson lämna Hammarby i förtid.

"Jag kan inte kommentera det just nu", skriver Hjelmberg i ett sms till Fotbollskanalen.

I samma veva rapporterar Expressen att Jansson är nära att bli ny sportchef i Omonia Nicosia. Även Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om den cypriotiska klubbens intresse.

Mikael Hjelmberg har varit chefsscout i Bajen sedan 2015 och varit Jesper Janssons parhäst i många år. Duon har arbetat tätt tillsammans under tiden ihop i Bajen. Tidigare har Hjelmberg hyllat sin mångåriga kollega:

"Har varit en ära att arbeta tillsammans med honom. Jag är enormt tacksam för allt han gjort för Hammarby och även mig personligen", skrev han i ett sms till Fotbollskanalen i samband med Janssons avsked.

Annons

Hammarby ligger på tionde plats i allsvenskan efter tolv spelade matcher. 

Publicerad 2023-06-08 kl 20:51
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto