Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Linderoth och Wålemark kan ta över Elfsborg

Foto: Bildbyrån

Assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Jan Mian har tagit över tillfälligt efter Magnus Haglund. Enligt SportExpressen diskuterar klubben nu en lösning där de tidigare spelarna Tobias Linderoth och Jörgen Wålemark - med hjälp av Anders Svensson - ska leda Elfsborg. 

Under tisdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Magnus Haglund, efter 6-0-förlusten mot Malmö FF, fått sparken av Elfsborg. Varken ordföranden Bosse Johansson eller klubbdirektören Stefan Andreasson gick då att nå för en kommentar, men under onsdagsmorgonen gick klubben ut och bekräftade uppgifterna.

- Vi hade en diskussion med Magnus under gårdagen och då kom vi alla fram till att vi nått vägs ände, sa ordföranden Bosse Johansson till Fotbollskanalen.

De tidigare assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Jan Mian tar över ansvaret resten av säsongen. Samtidigt skriver Elfsborg att det "parallellt drivs processen med att forma det nya tränarteamet som ska leda IF Elfsborg under säsongen 2018 och framåt".

Nu skriver SportExpressen att en duo är högaktuell att ta över laget till nästa säsong. Enligt tidningen diskuteras en lösning där nuvarande U17-tränaren Tobias Linderoth ska leda Elfsborg tillsammans med den tidigare spelaren Jörgen Wålemark - tränare för Varberg. Även Anders Svensson skulle ingå i tränarstaben, enligt uppgifterna.

- Det viktigaste nu är att hitta nästa ledarkonstellation även om vi vill avsluta säsongen bra. Viktigt att behålla den kultur vi har att utveckla talanger och även utmana de stora klubbarna. Vi brukar ligga femma, sexa i nedlagda kostnader och ska vi klara av att utmana de större klubbarna är det viktigt att alla dra åt samma håll, sa Bosse Johansson till Fotbollskanalen tidigare.

Publicerad 2017-09-27 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons