Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Nya tv-avtalet ger klubbarna dubbelt upp

Foto: SCANPIX

Sef plockade in Rune Hauge för att sälja tv-rättigheter.
Nu skriver Sportbladet att det nya avtalet kommer att vara värt nära 500 miljoner kronor om året.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Sef ska sälja tv-rättigheter med hjälp av den omstridde norrmannen Rune Hauge och hans bolag Profile Partner. Det nuvarande avtalet går ut efter 2019 – men trots det valde alltså Svensk Elitfotboll att redan i november i fjol påbörja processen för det nästkommande avtalet.

- Det är helt korrekt. Vi kommer under vintern att gå ut i en upphandling för perioden från och med 2020 och framåt. Sedan är det inte så mycket mer sagt men nu har vi förankrat det bland alla föreningarna, förklarade Mats Enquist då.

Anledningen till att man gick ut med upphandlingen redan under vintern var på grund av att SHL skrivit ett nytt avtal och med start 2019 får fyra gånger så mycket som fotbollsklubbarna.

Nu skriver Aftonbladet att rättighetsinnehavaren kommer att presenteras under våren och att avtalet med Sef kommer att ge närmare 500 miljoner kronor per år till klubbarna, vilket är en fördubbling mot det nuvarande avtalet.

Anbudsförfarandet går ut på fredag och Svensk Elitfotbolls ordförande Mats Enquist har avböjt att kommentar summorna. Enligt tidningen är intressenterna flera.

I det nuvarande avtalet är det TV4/C More som äger sändningsrättigheterna 2016-19. Då det förra avtalet såldes, som gällde 2011-15 samt vid avtalet 2006-10 plockade Rune Hauge in det schweiziska rättighetsbolaget Kentaro. Bolaget gick senare i konkurs vilket kostade Sef-klubbarna 50 miljoner kronor.

Publicerad 2017-02-13 kl 22:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons