Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Uppgifter: Peking saknar 40 miljoner från Haksabanovic-försäljningen

Allsvenskan

IFK Norrköping har fortfarande inte fått betalt för Sead Haksabanovic-försäljningen.
Enligt NT har Rubin Kazan en skuld på 40 miljoner kronor till Peking.
- Vi jobbar på med våra jurister, säger ordförande Sakarias Mårdh till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic och Sakarias Mårdh.

Det var 2021 som IFK Norrköping sålde Sead Haksabanovic till Rubin Kazan. Den ryska klubben hade fortfarande skulder till Peking för köpet när Ryssland invaderade Ukraina tidigare i år, och sanktionerna som sattes in mot landet som en följd av kriget har inte underlättat möjligheterna att få betalt.

Enligt NT har IFK Norrköping fortfarande fordringar på 40 miljoner kronor för Haksabanovic-försäljningen. Pengar som föreningen inte har fått i nuläget.

Som bekant har Haksabanovic sålts till Celtic, och enligt ryska Sport-Express landade övergångssumman på runt 6,5 miljoner euro (drygt 68 miljoner kronor). Peking-ordförande Sakarias Mårdh menar att föreningen inte kommer att skriva av beloppen man har rätt till.

Annons

- Vi jobbar på med våra jurister. Det är svårt överlag med affärskontakter med Ryssland just nu. Allt tar lång tid, säger Mårdh till NT.

Hur Celtic kunde köpa loss Sead Haksabanovic från Rubin Kazan har Sakarias Mårdh svårt att förstå.

- Det är det vi försöker lista ut lite. Vi kommer kontakta dem med, men vi måste också ha Rubins godkännande för att göra det i och med att han ändå är deras spelare, säger Peking-basen till tidningen.

- Det här är något helt nytt. Det är inget som någon varit med om förut, allt är oprövat. Vi har med oss vår jurist i det här och han är en av de bästa transferjurister som finns i landet. Det är Fifa vi har kontakt med också, om det skulle bli aktuellt att belägga dem (Rubin Kazan) med transferförbud så är det Fifas fråga. Vi är inte ensamma om att vara i en sådan här situation.

Annons

Mårdh menar vidare att IFK Norrköping inte är i akut behöv av pengarna, varken ekonomiskt eller likviditetsmässigt. Anledningen? Ishaq Abdulrazak, som nyligen såldes till Anderlecht för ett mångmiljonbelopp.

Publicerad 2022-09-09 kl 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto