Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Sana kan bestrida IFK Göteborg

Allsvenskan

Tobias Sana har fått sparken av IFK Göteborg.
Men det behöver inte innebära slutet på konflikten, enligt Aftonbladet.
Tidningen uppger att mittfältaren har anlitat en advokat med expertis på arbetsrätt.

Foto: Bildbyrån

Håkan Mild och Tobias Sana.

Efter att IFK Göteborg förlorat mot Kalmar FF saknades Tobias Sana på träningen. Mittfältaren missade två matcher och klubben meddelade sedan att kontraktet brutits.

"Vi konstaterar att det över tid har funnits ett missnöje från Tobias. IFK Göteborg har arbetat med honom under en längre tid för att komma till rätta med detta, men inte lyckats. Tobias frånskriver sig ansvar i de bärande punkterna, både i närtid och i det långa perspektivet. Det har hindrat en förändring av hans situation i laget och även möjligheterna att komma fram till en gemensam lösning framåt", skrev klubben, bland annat, i pressmeddelandet.

ANNONS

Av beskrivningen som finns i pressmeddelandet att tyda menar Blåvitt att Sana brutit mot föreningens värdegrund. I alla allsvenska spelares kontrakt finns en paragraf som förbinder spelaren till att följa dessa stadgar och bestämmelser som föreningen satt upp, och om detta inte efterföljs har föreningen så väl som spelaren rätt att bryta kontraktet.

Detta förklarar Aftonbladet, i samband med att tidningen uppger att Sana kan komma att ta ärendet vidare. FotbollDirekt har tidigare uppgett att IFK Göteborg vill avbryta löneutbetalningarna till Sana med omedelbar verkan, trots att kontraktet sträcker sig över hela 2022. Sajten rapporterar också att "en juridisk process är på väg att segla upp", gällande mer än om Blåvitt bröt kontraktet på riktiga grunder.

Aftonbladet uppger att Sana har anställt en advokat, som är expert på arbetsrätt och med specialicering på idrottsbranschen.

ANNONS

Tidningen skriver vidare att om Sana och hans representanter inte accepterar hur kontraktet med IFK Göteborg har avslutats tas saken vidare till en skiljenämnd hos Svenska Fotbollförbundet. Även Spelarföreningen, fotbollsspelares fackförening, kan enligt tidningen ha kopplats in i konflikten.

Klubbdirektör Håkan Mild har valt att inte kommentera de nya uppgifterna i ärendet. 

Publicerad 2022-05-25 kl 07:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto