Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Tobias Sana lämnar Blåvitt

Allsvenskan

Tobias Sana får sparken av IFK Göteborg. 
Det meddelar nu Blåvitt på sin hemsida. 
"Tobias frånskriver sig ansvar i de bärande punkterna, både i närtid och i det långa perspektivet", skriver klubben. 

Foto: Bildbyrån.

Tobias Sana, 32, har under senaste tiden varit i blåsväder. Yttern har inte tränat med övriga i Blåvitt senaste tiden, vilket enligt klubben varit på grund av personliga skäl. Aftonbladet har i sin tur skrivit att Sana stängts av efter att ha hamnat i ett högljutt bråk med tränaren Mikael Stahre i samband med förlustmatchen mot Kalmar FF. Enligt samma uppgifter ska duon även tidigare haft skilda åsikter kring lagets spelsätt och tränarens laguttagningar.

Nyligen uppmärksammades även Sana på nytt, då det syntes en gilla-markering från hans Instagram-konto på en kommentar på Blåvitts Instagram som var negativ gentemot Stahre.

ANNONS

Under torsdagen meddelar IFK Göteborg att Sana får sparken. 

"Efter att ha gjort en helhetsbedömning avslutar IFK Göteborg samarbetet med Tobias Sana. Han är fri att söka sig till en ny klubb", skriver Blåvitt i ett pressmeddelande. 

Blåvitt beskriver vidare vad som hänt kring Sana så här:

"Dagen efter incidenten i halvtid mot Kalmar FF höll IFK Göteborg ett första möte med Tobias Sana. Där förklarades att Tobias agerande i halvtid bröt mot lagets och klubbens värdegrund om kamratligt och professionellt uppförande. Av hänsyn till Tobias kommer vi inte att kommentera händelsen i mer detalj än så. Den nämnda incidenten i omklädningsrummet blev den utlösande faktorn som ledde till att Tobias gavs ledigt av personliga skäl i första hand veckan ut. Tobias ledighet har därefter förlängts i samband med de möten som har hållits löpande med honom och hans representanter". 

ANNONS

Blåvitt skriver vidare att klubben har hanterat fallet som ett personalärende, men att lösningarna som klubben har presenterat inte gett önskad effekt. 

"Vi konstaterar att det över tid har funnits ett missnöje från Tobias. IFK Göteborg har arbetat med honom under en längre tid för att komma till rätta med detta, men inte lyckats", skriver Blåvitt vidare.

Blåvitt menar även att Sana inte tar på sig något ansvar. 

"Tobias frånskriver sig ansvar i de bärande punkterna, både i närtid och i det långa perspektivet. Det har hindrat en förändring av hans situation i laget och även möjligheterna att komma fram till en gemensam lösning framåt". 

I och med detta är det på Blåvitts initiativ att gå skilda vägar.

"IFK Göteborg väljer av ovan skäl att bryta samarbetet med Tobias Sana", skriver klubben.

ANNONS

Fotbollskanalen söker Tobias Sana och IFK:s klubbdirektör Håkan Mild. 

Publicerad 2022-05-19 kl 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto