Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fick sparken av Blåvitt - men Sana får plats bland klubblegendarer: "Planerar för det i höst"

Allsvenskan

IFK Göteborg har sparkat Tobias Sana.
Men i höst ska hans namn graveras in på "Kamratstenen" - och få status som en klubblegendar.
- Planen är att Tobias namn ska upp där längre fram, säger Marcus Modéer, medie- och informationsansvarig i Blåvitt, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

I går, torsdag, blev det klart att IFK Göteborg bryter kontraktet med Tobias Sana. Enligt Blåvitt hade 32-åringen agerat på ett sätt som bröt mot klubbens värdegrund om kamratligt och professionellt uppförande i samband med halvtidsvilan i matchen mot Kalmar FF.

Göteborgsklubben menade vidare att nämnd incident var den utlösande faktorn till att Sana gavs ledigt av personliga skäl. Parterna har sedermera inte lyckats hitta en lösning på situationen, vilket ledde till att klubben sparkade spelaren.

"Tobias frånskriver sig ansvar i de bärande punkterna, både i närtid och i det långa perspektivet. Det har hindrat en förändring av hans situation i laget och även möjligheterna att komma fram till en gemensam lösning framåt", skrev Blåvitt i ett pressmeddelande.

ANNONS

På Kamratgården i Göteborg står "Kamratstenen", som är ett slags minnesmärke. På stenen har flera klubblegendarers namn graverats in, bland annat.

"Alla spelare som har representerat vårt A-lag ska känna stolthet. De få som gjort det vid över 200 tillfällen ska veta att de är älskade och hyllade. De är IFK Göteborgs legendarer och har genom sina insatser format vår stolta historia. Därför förtjänar de att få sina namn på Kamratstenen. På så sätt kommer nutida och framtida kamrater alltid att minnas dem och deras insatser", står det på Blåvitts hemsida.

Tobias Sana har spelat över 200 matcher för IFK Göteborg och har därmed passerat den magiska gränsen. För drygt fem veckor sedan publicerade klubben ett inlägg på sociala medier där bedriften uppmärksammades.

"Klubblegendar! 200 matcher för Blåvitt - och snart graveras Tobias namn in i Kamratstenen!", stod det i ett Instagram-inlägg.

ANNONS

Senare i höst ska Tobias Sanas namn graveras in på Kamratstenen. Uppbrottet med Blåvitt har inte förändrat den planen, menar medie- och informationsansvarig Marcus Modéer

- Stenen håller på att renoveras, men planen är att Tobias namn ska upp där längre fram. Vi lägger till nya namn en gång per år, och på de som renoverar stenen lät det som att man planerar för det (att lägga till nya namn) i höst, säger Modéer till Fotbollskanalen.

- Stenen är en förteckning över de som har gjort 200 matcher för Blåvitt, bland annat, och det har Tobias gjort.

När Fotbollskanalen når IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild under lördagen berättar han att det inte funnits en tanke på frågan internt i klubben.

- Stenen är med spelare över 200 matcher. Jag har väldigt svårt att han (Sana) inte skulle stå på den. Det är en minimal fråga och inget som varit uppe (för diskussion), säger Mild. 

ANNONS

Förra säsongen fick Tobias Sana ta emot supportrarnas pris som "Årets ärkeängel", ett pris som går till en spelare som har visat särskilt stor lojalitet till IFK Göteborg.

Fotbollskanalen har sökt Tobias Sana under en längre period, dock utan framgång.

Publicerad 2022-05-20 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto