Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Uppropet i dag: "Bolagisera inte MFF!"

En grupp medlemmar som kallar sig MFF:s vänner kom i dag med ett upprop inför fredagens årsmöte. De vill inte att MFF bolagiseras.
- Vi tror inte att det blir bättre, säger Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

MFF Supports förre ordförande Tony Ernst blev uppmärksammad i förra veckan när han författade en ilsken artikel på Svenska Fans där han kritiserade MFF:s styrelse och hedersordförande Bengt Madsen.

Nu har MFF:s vänner, en grupp som Tony Ernst är en del av, kommit med ett upprop inför klubbens årsmöte på fredag.

MFF:s vänner vill inte att klubben bolagiseras, motsätter sig valet av Swedbanks regionchef Lars Ljungälv som ny styrelsesuppleant och nobbar ett antal stadgeändringar som MFF:s styrelse föreslagit.

Det handlar framförallt om att säkra föreningsdemokratin, enligt Tony Ernst.

- Föreningsdemokratin är det viktigaste för mig. Framförallt handlar det här om att informera om vad det är som håller på att hända. Många orkar eller kan inte tillgodogöra sig informationen från styrelsen, säger Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

- Skulle det vara så att när allt det här har gåtts igenom och debatterats, så bestämmer medlemmarna att vi ska bolagisera, då är det fine. Men jag tycker inte att tillräckligt med information kommit ut.

Men ni har väl också en agenda utöver att sprida information?

- Absolut. Vi tror inte att det blir bättre av att bolagisera. Vi tittar gärna mot Tyskland. De har Europas bäst välbevarade liga ekonomiskt, de har knappt några problem med våld på läktarna och de har absolut högst publiksnitt. Där är samtliga klubbar föreningsägda.

Har det verkligen med det att göra?

- Jag kan inte säga att det bara har med det att göra, men en hel del av de här sakerna handlar om att man har vågat ge supportrar makt.

Sven Liljegren är ordförande i en kamratförening för MFF, Kommando Kellerman. Han välkomnar initiativet från MFF:s vänner.

- Det visar att demokratin lever i föreningen, att medlemmarna vill påverka och gör det enligt de regler som finns, säger Liljegren till fotbollskanalen.se.

Kommando Kellerman vill inte heller att MFF bolagiseras, men tycker enligt Liljegren att MFF:s vänners upprop går en aning för långt.

- Jag vill poängtera att vi föredrar föreningsmodellen för MFF. Samtidigt vill vi inte utesluta bolagisering för alltid.

MFF:s styrelse kan alltså vänta sig motstånd från fler än Tony Ernst med vänner på fredag när årsmötet hålls.

Publicerad 2011-02-22 kl 15:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER