Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Ur Offside: ”För hård press för Petter Andersson i AIK”

I nya numret av Offside tittar man närmare på Stockholmsklubbarna och frågar sig varför ingen av dem är med i medaljstriden. Förre sportchefen i AIK, Peter Kisfaludy menar att pressen i AIK kan vara ett av problemen.
- Supportrarna är fantastiska i medgång och jobbiga i motgång, säger han i en intervju i Offside.

AIK har Allsvenskans största publik och med de i ryggen är AIK jobbiga att möta. Men enligt före detta sportchefen i AIK kan det vara jobbigt när resultaten inte går AIK:s väg.

Den massiva pressen i AIK har fått till följd att AIK har misslyckats med att locka till sig spelare som istället valt andra klubbar. Ett exempel är Petter Andersson som nyligen flyttade till Holland för att spela med Groningen.

Innan mittfältaren skrev på för Hammarby hade han varit hos AIK två gånger. Men det blev aldrig Solna för Petter Andersson, det blev Södermalm i stället.

Enligt Peter Kisfaludy hade Petter Anderssons pappa uttryckt att, trots att AIK:s upplägg var bättre än Hammarbys var han tvungen att tänka på sin son som kom från en liten by i Västerbotten. Det var för stor press i AIK och det hände för mycket.
- Jag tror han har rätt. Supportrarna är fantastiska i medgång, men de är lika jobbiga i motgång. Det är ett av klubbens största problem, säger Kisfaludy i Offside.

Publicerad 2008-10-02 kl 00:46
Annons
Annons
Annons