Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ur senaste Offside: Mikael Stahre om första besöket på kamratgården: "En tjock stockholmare"

Foto: Bildbyrån

Mikael Stahre

Mikael Stahre kom från Stockholm och AIK till IFK Göteborg. I senaste numret av Offside beskriver han sig som en ”tjock stockholmare som var ödmjuk” när han klev in på Kamratgården första gången och hur han behöver en ”megastor skämskudde” när han tänker tillbaka på sina tidiga år som tränare.

Mikael Stahre vann SM-guld med AIK 2009. Den 26 april 2010 lämnade han Solna för ett helt nytt äventyr. Panionios i Grekland. Väl där blev det bara sex månader innan Stockholmssonen sparkades och flyttade hem till Sverige igen. Det var nog inte många som kunde förutse att han skulle ta över en av AIK: s värsta rivaler IFK Göteborg – tre år efter SM-guldet.
”Jag minns första gången jag tog bilen upp till Kamratgården. Den dagen spelade Blåvitts veteraner på en plan, och där kryllade det ju av gubbar som vunnit titlat både i Sverige och utomlands. Så kom jag där – en tjock stockholmare – och bara ”tjena, tjena”. Klart att man kände sig rätt ödmjuk då”.

När Mikael Stahre kom till Göteborg var det till ett lag som kallades ”Real Blåvitt” med nyförvärv som Pontus Farnerud, Daniel Sobralense och Nordin Gerzic. Resultatet blev allt annat än lyckat. En sjundeplats i Allsvenskan.
”Efter 0–5 mot Gefle kan nog även näven åka in i väggen. Det där var en lightbeskrivning av vad jag upplever i såadana stunder. Känslan man brottas med då är snarare: Jag vill aldrig hålla på med det här”.

2013 blev ett bättre år för Stahre och IFK Göteborg. En tredjeplats i Allsvenskan och guld i Svenska cupen.
”Jag tror goda rutiner i vardagen ökar ens chanser att bli en vinnare. Sedan finns det vissa klubbar där historiken fyller en med vördnad”.

Tränarkarriären startade redan som 14-åring i Gröndal. Därefter blev han ungdomstränare i Hammarby innan det blev AIK för Stahre. Tiden i Gröndal minns han till viss del med fasa.
”Jag minns också när jag var pojklagstränare i Gröndal. När jag tänker på vissa matcher från den tiden skulle jag behöva en megastor skämskudde. I et pojk-och flicklag ska man roligt tillsammans. Det ska vara breddinriktat, alla ska fåchansen och så där. Men jag vill så gärna vinna, så jag spelade de bästa. Det var väl inte alla som älskade det, kanske”.

Hela reportaget om Stahre finns i Offside nr. 1 2014.

För att läsa mer om innehållet i senaste numret, besök Offside här.

Publicerad 2014-01-29 kl 11:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons