POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Utan Petter och Lolo rasade Hammarby i hop

Ingen Petter Andersson - ingen Lolo Chanko. Då gick det inte alls förHammarby.
Tony Gustavsson var nyfiken på var smärtgränsen låg utan stjärnorna.Han fick ett snabbt svar efter 1-5 mot Helsingborg på måndagkvällen.

Hammarby har klarat av den ena skadan efter den andra den här säsongen med fiffiga lösningar signerade tränare Tony Gustavsson. Men med Petter Anderssons proffsflytt och Lolo Chankos avstängning passerade Hammarby tydligt smärtgränsen mot Helsingborg.
- Det är klart att det spelar roll för Hammarby, det är naturligtvis inte särskilt lätt att ersätta dem när de är borta, säger Helsingborgs assisterande tränare Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se. Saknaden blev snabbt plågsamt tydlig. Hammarby uppges ha blivit åtta miljoner rikare på försäljningen av Andersson men sett till den här kvällen kan det sportsliga priset bli högt.
Helsingborg fick väldiga ytor att spela på över Olympias gräs.
När Christoffer Andersson med full kraft nickade in 1-0 efter knappa kvarten så växte skåningarna snabbt till ett helt annat lag än det som de senaste veckorna spelat bort guldet efter totalt 1-7 mot i tur och ordning - Halmstad, Ljungskile och Gefle.
- Ibland får vi bearbeta motståndarna hela tiden, idag fick vi chansen att kontra lite på dem, säger Gerhardsson.

I den 37:e minuten kom nästa näsbränna för Hammarby sedan Henke Larsson glänst individuellt med en vunnen nickduell och ett snabbt påföljande vänsterskott fram till 2-0. Framspelare: Rasmus Jönsson, Helsingborgs stora anfallstalang.
- Vi har kommit tillbaka, det är två eller tre veckor sen vi spelade bra. De äldre spelarna bidrar med rutin och väger upp att vi har så unga spelare på plan.

Så mycket mer hände inte kring Hammarby under matchens andra akt så när nye Helsingborgs-spelaren Hannu Patronen ur snärjigt läge nickade in 3-0 så var kvällen förstörd.
Charlie Davies må ha reducerat bara ett par minuter senare men utan någon som helst verkan.
Sju minuter före slutet kom så ett andra mål från Henke Larsson tryckte in bollen fram till 4-1 - hans tionde mål för säsongen och ett lyft för Henke själv upp på andra plats i skytteligan.

Efteråt lämnade Henke själv beslutet om att proffsplanerna är avblåsta - för den här gången, ska kanske tilläggas.
? Jag har inte hört något ikväll iallafall, så jag förutsätter att han stannar.

Helsingborg kom nu alltså tillbaka efter tre raka bakslag och är med segern uppe på tredjeplats, tre poäng före Hammarby, men hela elva bakom serieledande Kalmar FF. Fem omgångar och 15 poäng återstår att spela om.

Ola Gustavsson - Andreas Braw

Publicerad 2008-09-02 kl 01:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå