Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Väntad MFF-trupp – men stjärnorna riskerar avstängning

MALMÖ. Det blev den väntade matchtruppen för Malmö FF mot IFK Norrköping, men laget får hålla igen med korten. Fyra startspelare blir avstängda mot AIK om de varnas imorgon. 

Imorgon har Malmö FF en toppmatch hemma mot IFK Norrköping, de två senaste SM-guldmästarna. En spelare är tillbaka i truppen, Yoshimar Yotún efter avstängning. Felipe Carvalho ska vara startklar efter sin krampkänning i ljumsken, säger Magnus Pehrsson.

- Han tränade för fullt idag, och det gick bra. Så han känns redo. 

De som däremot saknas är fem försvarare: Pa Konate, Rasmus Bengtsson, Anton Tinnerholm, Behrang Safari, och Franz Brorsson. Dessutom är inte Tobias Sana tillbaka efter sin sjukdom.

- Det vi måste se upp med är framför allt deras inläggsspel, där är de bra. 

- De har spelat några år på ett liknande sätt. 

ANNONS

Både Safari och Tinnerholm är tillbaka efter avstängningar till nästkommande match, AIK den 29:e maj, men det betyder inte att oron har blåst ifrån Malmö ännu. Fyra spelare blir avstängda mot AIK om de får gult kort mot Norrköping, och det är dessutom fyra viktiga spelare: Anders Christiansen, Lasse Nielsen, Markus Rosenberg, och Oscar Lewicki.

- Ibland påminner man någon eller de spelarna om det extra. Det handlar mer om att vi inte ska ta något onödigt, men det gäller ju generellt. Vår disciplin sett över alla matcher har varit rätt god ändå, men det är klart vi behöver vi ännu bättre där. 

- Vi har framför allt ett försvarsspel där vi vill vara väldigt aggressiva och vinna boll. Jag tycker vi har fått ganska få varningar utifrån att vi har kommit sent, och sent, och sent, men någon gång händer det om man har den ambitionen. 
ANNONS

Däremot kommer Pehrsson inte att bänka någon spelare för att den riskerar avstängning i en kommande match. 

- Nej. Jag tror att mitt och spelarnas jobb är att försöka vinna matchen imorgon, sen när vi möter AIK är det samma sak.  

Malmö FF:s trupp: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Samuel Adrian, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist

Frånvarande:
 Pa Konate (lårskada), Rasmus Bengtsson (rehab efter knäskada), Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Franz Brorsson (avstängda), Tobias Sana, Pavle Vagic

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-20 kl 12:33
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto