Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Värnamo kommun har fakturerat för spel på Finnvedsvallen trots gräsfiaskot

Allsvenskan

IFK Värnamo har inte kunnat spela på Finnvedsvallen i säsongsinledningen.
Ändå har kommunen fakturerat klubben för spel på arenan, rapporterar P4 Jönköping och VN.

Foto: Bildbyrån/Enes Ahmetovic.

IFK Värnamos hemmamatcher mot Gais och Malmö FF flyttades till Borås på grund av Finnvedsvallens undermåliga gräsmatta. I går, torsdag, kom besked om att även hemmamötena med Brommapojkarna (28 april) samt Halmstads BK (12 maj) är i farozonen.

Trots att kamratklubben inte kunnat nyttja sin hemmaarena i inledningen av säsongen har Värnamo kommun, som är hyresvärd, skickat fakturor till föreningen avseende ”Allsvenskt spel", rapporterar P4 Jönköping och VN. Fakturorna ligger på 59 310 kronor.

- Vi har ett avtal om vad vi ska betala per år och kommunen skickar fakturorna månadsvis, säger IFK Värnamos ekonomichef Christian Ahlander till Fotbollskanalen.

Annons

Ahlander uppger att IFK Värnamo fått totalt tre fakturor skickade till sig.

- Det är egentligen inga konstigheter, men det konstiga är att vi inte har spelat några matcher på Finnvedsvallen.

Har ni bestridit något av dem?
- Nej. Vi får ta det snacket senare.

P4 Jönköping rapporterar att Värnamo kommun såhär långt inte känt sig ersättningsskyldigt. Lisa Lidén, klubbchef i IFK Värnamo, hade önskat större bollkänsla i fakturafrågan.

- Men... om jag säger så här: Vi fick en faktura för Finnvedsvallen i går: "Matchspel allsvenskan". Den kanske man kunde ansträngt sig lite för att hålla inne, säger hon till radiokanalen.

I dagsläget är det vad notan för matchflyttarna landar in på. Lidén har uppgett att IFK Värnamo gick miste om runt 1,5 miljoner kronor när matcherna mot Mjällby och AIK flyttades i inledningen av säsongen 2023.

Annons
Publicerad 2024-04-19 kl 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto