Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Värnamo-sportchefen om reaktionerna mot Tihi: "Otroligt sorgligt"

Allsvenskan

Robin Tihi har fått utstå nedlåtande kommenterar på sociala medier efter lördagens möte mellan IFK Värnamo och AIK.
Nykomlingens sportchef, Enes Ahmetovic, stöttar mittbacken och menar att reaktionerna är "sorgliga".
- Det otroligt sorgligt att folk ska börja hata, säger Värnamo-basen till Fotbollskanalen.

1:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Värnamo-AIK i spelaren ovan.

Det var i samband med matchen mellan hemmaspelande IFK Värnamo och gästande AIK som Värnamo-mittbacken Robin Tihi, som lånats ut från just det svartgula Stockholmslaget, mottog stora mängder nedsättande kommentarer på diverse sociala medier.

Bakgrunden till de våldsamma reaktionerna är att försvararen var inblandad i Värnamos samtliga baklängesmål mot Gnaget, som till slut kunde vinna med uddamålet på Finnvedsvallen.

- Det är ju sinnessjukt. Robin Tihi är den bästa personen i den åldern som jag någonsin har träffat. Det är en fantastisk människa och en ledare för den här gruppen som alltid gör sitt yttersta, sa Värnamo-tränaren Kim Hellberg till Fotbollskanalen efter matchen om kommentarerna mot Tihi.

ANNONS

När Fotbollskanalen ringer upp nykomlingens sportchef, Enes Ahmetovic, på måndagsförmiddagen stöttar även han Robin Tihi fullt ut. Han hänvisar till att börja med till ett inlägg på sin egen Twitter  där han vädrar sina tankar om det inträffade, och säger sedan:

- Fotbollen är fantastisk för att det är så många som engagerar sig, men när den här typen av saker sker och när det händer en sådan här kille... Det otroligt sorgligt att folk ska börja hata.

Han fortsätter:

- Att ens ta ordet matchfixning i sin mun gentemot en person och att håna och hata… Det är sorgligt.

Efter Värnamos match beslutade Värnamo och Ahmetovic att Tihi skulle avstå från att träffa media och kommentera de negativa kommentarer som vält in. Sportchefen menar ändå att Robin Tihi "är en vältalig fantastiskt ung kille" som sannolikt hade kunnat svara på pressens frågor.

ANNONS

- Han är en mogen kille för att ta media i alla situationer, men jag gick in ganska snabbt och såg vad som hände på sociala medier. Oavsett vad han säger finns det alltid en risk att någon snappar upp någonting, minsta lilla snubbling på något ord, och så blir det en ännu större grej. Han hade ingenting att vinna på att uttala sig.

Har du pratat med Robin?
- Han mår okej. Han mår okej utifrån det som hänt. Utifrån att han har förlorat en fotbollsmatch mår han som alla andra som hatar att förlora fotbollsmatcher, men under de övriga förutsättningarna mår han faktiskt ganska bra.

När Fotbollskanalen pratar med Enes Ahmetovic menar han att Värnamo ska ha ett möte under måndagen om hur de ska ta ärendet vidare. Med andra ord: om de ska anmäla reaktionerna på sociala medier eller ej. Senare på måndagseftermiddagen meddelar Ahmetovic att ett sådant besked kommer under tisdagen.

ANNONS
Publicerad 2022-07-25 kl 22:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto