Värnamo tog historisk seger - Antonsson målskytt mot Degerfors

Det blev en femte raka förlust för Degerfors under måndagen.
Samtidigt tog Värnamo sin första seger någonsin i allsvenskan efter 2-0 hemma på Finnvedsvallen.
- En fantastisk känsla, säger Marcus Antonsson till Discovery+.

Värnamo tog under måndagskvällen emot Degerfors i den femte omgången av allsvenskan. Hemmalaget hade skrapat ihop två poäng på fyra matcher där den senaste poängen togs när man spelade 0-0 mot guldfavoriten Malmö FF. Degerfors kom med fyra raka förluster i bagaget.

Värnamo bad inte om ursäkt på sin hemmaplan. 1-0 kom redan efter fem minuter när Oscar Johansson tryckte dit ledningsmålet.

- Riktigt gött att den kommer ner precis framför mig, säger Johansson till Discovery+.

Det var rörigt i Degerfors straffområde där hela backlinjen försökte få bort bollen, men i stället fick Johansson bollen på knät och kunde peta in ett första mål.

Värnamo fortsatte göra det jobbigt för sina gäster. Första halvlek bjöd på flera heta målchanser där Wenderson var nära att utöka ledningen.

- Vi gör det inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi får steppa upp, säger Degerfors Adam Carlén till Discovery+ i paus.

Utökningen fick vänta till andra halvlek. Då skulle Johansson, som gjorde Värnamos första mål, bjuda på en fin assist. Efter ett fint inspel från högerkanten kunde Marcus Antonsson sätta 2-0.

- En fantastisk känsla att vinna första matchen. Degerfors är spelskickliga och vi lyckas vinna ganska många bollar och skapa chanser på det, säger Antonsson till Discovery+.

2-0 skulle sedan stå sig till slutsignal.

Efter matchen blev hemmalagets Wenderson utsedd till matchens lirare och han visste precis vad han ville göra med priset.

- Jag ska ge blommorna till min fru, säger han till Värnamo Nyheter.

Måndagens vinst blev Värnamos första allsvenska seger i historien.

Värnamo: Vaitsiakhovich - Winsth, Tihi, Eriksson, de Vries - Johansson, Kenndal, Magashy - Netinho, Antonsson, Wenderson

Degerfors: Whiteman - Granath, Sabetkar, Ohlsson, Gyau - Carlen, Gravius - Campos, Bertilsson, Saidi - Vukojevic