POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Varnar Rangers: ''Vi ber inte om ursäkt''

Rangers storfavoriter i CL-kvalet - men Rikard Norling varnar för Malmö FF.
- Vi ser på oss själva som ett bra lag, säger han.

I kvällställs Malmö mot Glasgow Rangers i Champions League-kvalet. Den skotska storklubben är storfavoriter, men Rikard Norling varnar för sitt eget lag.
– Vi ser på oss själva som ett bra lag, säger han.

I kväll smäller det. Då ska Malmö-spelarna göra sin livs match och ge sig själva ett utmärkt utgångsläge inför returen på Swedbank Stadion i Champions League-kvalet mot Glasgow Rangers.
Men det kommer bli en tuff uppgift för svenskarna på mäktiga Ibrox Stadium.

MFF-tränaren Rikard Norling är väl medveten om att hans klubb är mycket mindre än Rangers. Enligt honom vore det fel att hävda något annat.

– Vi är en stor klubb i Sverige och Skandinavien. Men om vi försöker jämföra oss själva med Rangers, då tycker jag inte vi är rättvisa mot oss själva, sade han på gårdagens presskonferens enligt FIFA:s hemsida.

– Men vi har många bra spelare och vi har en professionell attityd till allt vi gör, fortsatte han.

Att Rangers är favoriter att avancera till nästa omgång är ingen hemlighet. Men Norling vill inte ge upp på förhand - inte på något sätt.

– Vi ber inte om ursäkt över att vara här, men jag tror att det skulle vara en stor besvikelse för dem om de inte går vidare.
– Jag skulle kunna fortsätta lägga över pressen på dem, de är favoriterna. Men vi ser på oss själva som ett bra lag också.

MFF är redo att ge sina motståndare en rejäl kamp och enligt Norling verkar det som att laget gillar det läge man befinner sig i - trots att man redan räknas som ute ur turneringen av många.

– Vi ser på det som så att det är två matcher som vi kommer att ge allt i för att kunna gå vidare. Det kommer att bli en intressant utmaning.

– Vi ska spela en match som vi har sett fram emot sedan vi fick reda på lottningen.

Den förre AIK-tränaren tror inte att det faktum att Rangers precis har påbörjat sin säsong och ger Malmö någon speciellt stor fördel. Norling hävdar till och med att det kan vara en nackdel.

– Rangers var som bäst i slutet på säsongen. Nu har deras liga precis dragit i gång. Du kan alltid se fördelar och nackdelar men du vet aldrig förrän efteråt.

– Vi ser verkligen fram emot att ta oss an utmaningen att möta Rangers. Vi har förberett oss och förhoppningsvis står vi en för en bra prestation i morgon (i dag).

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-07-26 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå