POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Vasalunds skyttekung tvekar på Djurgården: "Vill inte åka ur allsvenskan"

Vasalund slutade sist i superettan men skyttekungen Kennedy Igboananike är en jagad man. Klubbar från Norden, Holland, England och Sverige hoppas värva honom efter säsongen.

- Jag vet att Djurgården försöker få mig igen i februari, men det är svårt, att spela för ett lag som åkt ur allsvenskan vill jag inte, säger han till fotbollskanalen.se.

Nigerianen debuterade för blåränderna som 17-åring 2007 men kände aldrig något förtroende från tränarna. Han lämnade laget och skrev på för lilla Stockholmsrivalen Vasalunds IF. Där blev det succé direkt.

Och med 12 mål på 25 matcher under året har förfrågningarna strömmat in till ordföranden Niklas Fröberg.

- Vi räknar inte med att behålla Kennedy. Han har en enorm potential och det vore oerhört egoistiskt att inte släppa honom vidare, säger Fröberg.

Han vill inte berätta i detalj vilka lag som hört sig för om anfallaren, men säger att samtalen varit många. Såväl från svenska lag som utländska.

- Man kan väl säga att det mest handlar om ett europeiskt mittenskikt, inte världens allra största föreningar men sådana från bra ligor. Personligen skulle jag vilja se honom gå upp några nivåer. Visst kan han utvecklas fortfarande i Sverige, men superettan har han nog vuxit ur, säger Fröberg.

Igboananike är inne på samma linje. Tidigare har flera andra huvudstadsklubbar kopplats ihop med honom, men i åtminstone två fall känner han sig skeptisk.

- Hammarby, nej, jag kan inte gå dit nu när de inte klarade sig i allsvenskan. Och Djurgården, det passade mig inte så bra senast. Dessutom kanske de också flyttas ner. AIK har jag inte pratat med, men kanske. Jag vill spela i topp fem om det ska bli allsvenskan, säger Igboananike.

När en affär kan genomföras har varken han eller Niklas Fröberg någon direkt uppfattning om. Däremot upplever båda att intensiteten ökat på spelarmarknaden den senaste tiden.

- Jag tror att händelserna accelererar under november, inför det internationella transferfönstret, säger Fröberg.

Publicerad 2009-10-31 kl 23:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå