STREAMA IMORGON
BK Häcken - Västerås SK
BK Häcken
Västerås SK

Dryga halvtimmen var spelad mellan Västerås och Värnamo när ett inlägg från höger nådde Jabir Abdihakim Ali, som nickade mot mål.

Värnamo-målvakten Jonathan Rasheed fick fingertopparna på bollen, innan den träffade ribban, stolpen och hans rygg.

VSK-spelarna ropade efter mål och spelet stod still. Sedan förkunnade domaren att bollen inte hade passerat mållinjen.

Avslutet var hemmalagets trettonde i första halvlek och blott andra på mål. I stället tog gästerna ledningen strax före paus.

Efter ett bolltapp av VSK kunde Värnamo ställa om och Johnbosco Kalu skickade in 1-0 vid målvaktens första stolpe.

- Det är som det är. Vi kör på, sa Abdihakim Ali till Discovery+ i paus.

Rasheed uttalade sig också:

- Otrolig räddning, säger han till Discovery+.

Andra halvlek hann knappt dra igång förrän VSK återigen tappade boll i farligt läge och gästerna kunde kontra. Gustav Engvall rakade in en retur till 2-0.

VSK försökte nu hitta vägar framåt för en reducering och fick ett gyllene läge. Ibrahim Diabate frispelades och hade öppet mål - men träffade helt fel och bollen räddades av Rasheed.

Matchen slutade 2-0 till Värnamo, som klättrar från trettonde till tionde plats i en haltande tabell. Västerås är fortsatt sist.

Västerås: Brattberg - Magnusson, Marques, Douglas - Gefvert, Linday, Åslund, Thongla-Iad Warneryd - Johansson, Abdihakim Ali, Offia

Värnamo: Rasheed - Winsth, Larsson, Hasic, Bergh - Junior Adjei, Wenderson - Kalu, Thern, Engvall - Zeljkovic

Publicerad 2024-05-15 kl 20:55