Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Vecchia "Månadens spelare" i augusti i allsvenskan

Allsvenskan

Stefano Vecchia har blivit utsedd till "Månadens spelare".
Detta efter sex allsvenska mål i augusti månad. 
"Vecchia bär Sirius på sina axlar", lyder motiveringen på Sef:s hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Sirius-yttern Stefano Vecchia, 25, har i år imponerat stort i allsvenskan med nio mål på 17 framträdanden i serien, samtidigt som Sirius gått starkt och är sexa efter 18 omgångar.

Nu meddelar Svensk Elitfotboll (intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan) att Vecchia har blivit utsedd till "Månadens spelare" i augusti i allsvenskan. Elfsborgs Jesper Karlsson och Mjällbys Moses Ogbu var också nominerade till utmärkelsen den här månaden.

"Stefano Holmquist Vecchia bär Sirius på sina axlar. I den här formen är han en av allsvenskans bästa på sin position. Under augusti utmärkte sig Stefano Holmquist Vecchia extra mycket genom direkt matchavgörande insatser både mot Helsingborg och Hammarby", lyder motiveringen på Sef:s hemsida.

Annons

Sef meddelar också att Halmstads BK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist har blivit utsedd till "Månadens spelare" i superettan i augusti månad. 

"Malkolm Nilsson Säfqvist släppte bara ett mål under augusti månad och är tillsammans med backlinjen i HBK nästan ensamt bidragande till att laget faktiskt ligger på en andraplats, trots tre kryss under månaden och bara 6 gjorda mål. Storspelade mot Degerfors", lyder utmärkelsen på hemsidan. 

Vecchia och Nilsson Säfqvist får därmed nu 10 000 kronor av Unibet, som de får skänka till vilken verksamhet de vill i Sirius och i HBK.

Tidigare i år fick IFK Norrköpings Sead Haksabanovic utmärkelsen i juni, medan Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin fick utmärkelsen i juli i allsvenskan. I superettan fick Gif Sundsvalls Pontus Engblom utmärkelsen i juni, medan Degerfors IF:s Johan Bertilsson fick den i juli månad. 

Annons

Fakta

Månadens spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Fakta

Jurygrupper

Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Publicerad 2020-09-06 kl 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto