Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vem är du, Karl-Erik Nilsson?

Han kommer troligtvis bli Svenska Fotbollförbundets nye ordförande. Men vem är Karl-Erik Nilsson, egentligen?

Under 1990-talet och början på 2000-talet var Karl-Erik Nilsson elitdomare i allsvenskan och på internationell nivå. Samtidigt arbetade han som kommunalråd (S) i småländska Emmaboda. Dessutom var han under några år högste ansvarig för U21-EM i Sverige 2009.

Det sistnämnda jobbet fick han också väldigt mycket beröm för, bland annat från UEFA:s president, Michel Platini. Men trots alla uppdrag är Nilsson en doldis för många. Nu ser han dock ut bli Svenska Fotbollförbundets nye ordförande, fastän han hållit en låg profil inför valet i mars.
– Valet av ny ordförande är en lång process inom fotbollförbundets organisation och det tycker jag har räckt. Mediauppmärksamheten kommer tids nog, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Kan du dra din bakgrund kort?
– Jag är utbildad lärare och jobbat på mellan- och högstadiet hemma i Småland. Jag har varit engagerad inom fotbollen på alla nivåer i Lindås BK och var elitdomare i Sverige och Europa under tio år. Numera bor jag i Uddevalla och mina fotbollsuppdrag har jag främst i Oddevold och som ordförande i Bohusläns Fotbollförbund.
– Civilt gick jag från läraryrket till politiken och var kommunalråd i Emmaboda i tolv år fram till 2006. Jag har lett större statliga utredningar på uppdrag av regeringen och är sedan 2007 ordförande i organisationen Hela Sverige ska leva.

Enligt Karl-Erik Nilsson är det också viktigt att de svenska fotbollssupportrarna och förbundet har ett bra förhållande till varandra.
– Svenska Fotbollförbundet ska ha en bra relation med våra goda supporterkrafter. Det är på dem vi lever. Vi vill ha en attraktiv fotboll som folk vill komma till och då bidrar fansen till god stämning. Det är klart att vi ska ha en väldigt god relation med dom.

ANNONS

– Det är viktigt att vi sätter oss tillsammans och inte ägnar oss åt att tala illa om varandra via media eller sociala medier. Vi kan försöka hitta gemensamma lösningar i stället. Kan Svenska Fotbollförbundet på central nivå vara en part i det här ska vi absolut inte sticka svansen mellan benen. Då ska vi delta.

Redaktionen

Publicerad 2011-11-03 kl 12:21
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto