Veterananfallet bakom Öis-segern

Anfallsveteranerna Marcus Allbäck och Alvaro Santos värvades till Örgryte för att leverera. Det gjorde de mot Brommapojkarna. 2-1 gav Öis nytt hopp om fortsatt allsvenskt liv. För BP kommer nedflyttningsspöket allt närmare.
-Fantastiskt skönt, sade Marcus Allbäck efter en dusch och fotbehandling.

-Vi är väl de enda som har trott på oss. Nu tror jag chansen finns, fortsatte han och syftade på att Öis fått lite häng på lagen ovanför.

Marcus Allbäck togs hårt och tvingades linkande lämna planen tidigt i andra halvlek. Men han hann med ett mål innan han klev av.

Han ersattes av Alvaro Santos - som avgjorde bottendrabbningen på Grimsta.
BP:s ordinarie målvakt Kristoffer Nordfeldt släppte in fem mål senast och ställdes nu åt sidan till förmån för Benny Lekström. I sin andra match för året hann Lekström med två strålande räddningar innan Allbäck slog till. Efter en frispark smög Allbäck sig fri och kunde lätt vricka in Örgrytes ledningsmål i 43:e minuten.

-Jag tror inte det var offside. Jag chansade på att Markus Gustfasson skulle vinna sitt livs första nickduell, och det gjorde han, skämtade Allbäck.

Smällen Allbäck fick på högerbenet från Richard Henriksson - tillbaka som mittback i BP efter sju matchers skadefrånvaro - efter 20 minuter krävde flera minuters behandling. Allbäck tog revansch med sitt tredje mål för säsongen. men tvingades kliva av efter 51 minuter.

-Det var väl hyfsat nära att jag hade fått kliva av direkt. Den var inte snygg direkt, sade han om Henrikssons kapning.

-Inre ledbandet i foten och i knät är uttänjda. Jag hoppas allt ska vara okej efter landslagsuppehållet.

BP kom tillbaka starkt efter en synnerligen blek första halvlek - bara ett skott på mål - och kvitteringen kom i den 58:e minuten, då Dalil Benyahia fick kalasläge på Imad Chhades fina inspel och tryckte in 1-1 bakom Bengt Andersson.

BP:s spel har gått i baklås efter den fina våren och går en nervös höst till mötes. Det var mest efter fasta situationer som BP förmådde skapa lite oro i Örgryteförsvaret. Ändå var det nära att det blev tre poäng. Vänsterbacken Miiko Albornoz hade ett gyllene nickläge på Pablo Pinones Arces frispark och den senare sköt över från nära håll med mindre än tio minuter kvar.

Men i stället kunde Alvaro Santos nicka in segermålet för Öis på Björn Arnklevs inlägg i 85:e minuten.

-I första halvlek såg vi ängsliga ut för första gången i år, sade BP-tränaren Kim Bergstrand.

-I andra spelade vi bra, men vi måste göra fler mål. Det är klart det blir jobbigt när det blir så här.

Publicerad 2009-08-31 kl 21:58