Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Vi har snart arbetat bort 0-6''

Halmstad är på uppgång efter 0-6-smällen mot Elfsborg. Storseger mot Åtvidaberg och en poäng mot haussade Malmö får Lasse Jacobsson att tro att proppen mot Elfsborg snart är bortraderad.

- Vi har gjort tre hyfsade matcher och plumpen mot Elfsborg har vi snart arbetat bort. Det är en okej poängutdelning vi fått hittills, sade Lasse Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Oavgjort borta mot Malmö FF och ännu en viktig poäng för ett Halmstad som för ett par veckor sedan hamnade i ett panikläge efter 0-6 mot Elfsborg. 
Men där efter har Halmstad samlat i hop sig och nu senast i går kväll en överraskande poäng borta mot ett MFF. 
HBK ser därmed ut att ha klarat sig från den olyckssaliga Elfsborgs-matchen utan större men.

- Vi gjorde en taktiskt bra match. Från mitten av andra halvlek blev vi lite trötta och föll tillbaka lite för långt, då kunde Malmö komma rättvända lite för ofta, fortsatte Lasse Jacobsson.

Nu var Halmstad tillbakadraget och egentligen spelmässigt underlägset men hallänningarna bet ändå i från och såg till så att MFF aldrig riktigt kunde känna sig säkra.
Mycket genom Michael Görlitz smarthet vid frisparkar och hönor men också genom Jose Sise som kunde gett HBK ledningen redan i åttonde minuten.

- Vi borde haft ett mål i första halvlek, men Malmö var bättre i andra och därför var det skönt att vi fick ett tidigt mål efter paus, menade Lasse Jacobsson.

I 47:e minuten kom matchens enda mål efter ett Görlitz-skott med vänstern. I förspelet hade Emir Kujovic pressat MFF-målvakten Johan Dahlin med ett tungt skott.
Nämnde Joe Sise byttes ut redan i paus mot Marcus Olsson. Och anledningen till det är ingenting Lasse Jacobsson försöker släta över.
Tvärtom visar han missnöje med talangen.

- Det var inte på grund av någon skada. Joe hade svårt de första 30-35 minuterna och tappade en hel del boll. Marcus är lika bra på djupledsbollarna och var också rätt nära att kunna avgöra i slutet. Det var små marginaler.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-04-07 kl 10:28
Annons
Annons
Annons