POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Vi kan inte bara skylla på små marginaler"

Halmstad får bara längre och längre upp till säker mark i allsvenskan. Efter kvällens förlust mot IFK Göteborg är avståndet dit nu hela tolv poäng.
- Vi kan inte bara skylla på att vi har de små marginalerna mot oss, säger Emil Salomonsson.

Efter att Spanien-satsningen misslyckades och tränaren, Josep Clotet Ruiz, sparkades hoppades Halmstads BK på en nystart och en förbättring av den akuta tabellsituationen. Den nystarten har helt uteblivit.
Åtminstone resultatmässigt. Och nu kommer en degradering till Superettan allt närmre.

- Vi kommer inte upp i en normal nivå. Inte ens en godkänd nivå, säger Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Bitvis i matcherna visar vi vad vi kan men vi orkar inte hela vägen. Vi kan inte bara skylla på att de små marginalerna är mot oss längre.

I kväll gästade Halmstad IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Och det kunde mycket väl ha blivit en kalasstart på matchen för hallänningarna. Efter bara några sekunders spel tog sig Marcus Olsson igenom det blåvita försvaret innan han tillslut revs ner. Kalle Svensson varnades och frisparken blev resultatlös.

- Det hade såklart varit jätteskönt om vi hade fått ett mål med oss där. Ur min vinkel ser det ut som att Marcus är förbi, och då borde det ju ha varit frilägesutvisning men så blev det inte, säger Salomonsson.

När sedan IFK gjorde 1-0 kvarten senare så verkade luften gå ur HBK en aning. Trots att det var så mycket kvar att spela.

- Ja, lite så blir det. När man är i det läget vi är så känns alla motgångar lite tyngre, men samtidigt så får ju IFK mer energi också i det läget, säger Salomonsson, som för dagen var anfallare.

Du spelade på topp idag men är till vardags ytterback eller yttermittfältare. Hur funkar det?

- Det stämmer. Jag föredrar att spela som offensiv ytterback men nu skulle mina offensiva egenskaper utnyttjas mer centralt i banan. Det tar ett tag innan jag kommer till min rätt i den anfallsrollen. Jag har ju trots att inte spelat anfallare på den här nivån tidigare.

Du fick under andra halvlek bilda anfallspar med en annan ytterback, Mikael Rosén. Ett udda anfallspar?!

- Haha, ja det tillhör väl inte vanligheterna att två ytterbackar bildar anfallspar. Men vi ville ha in Micke för hans styrkor i huvudspelet och därmed kunna ha någon att lyfta längre bollar på, och jag tycker det funkade rätt bra.

Salomonsson själv fick även äran att sätta den straff som reducerade matchen till 3-1, i den 61:a matchminuten. En straff som han placerade iskallt vid målvaktens vänstra stolpe.

- Jag tänkte inte så mycket innan straffen. Jag tittade lagkamraterna i ögonen och sen slog jag den ganska hårt till höger. Han, (Erik Dahlin i IFK Göteborgs mål), var väl på den men den satt rätt bra ändå.

Kände ni att ni hade en chans att komma ikapp, resultatmässigt, efter det?

- Ja, det tycker jag. Vi märkte att de blev lite skakade och började ropa "Kom igen nu för helvete" till varandra, så då kände vi att om vi får in en boll till kommer de bli riktigt oroliga. Men sen skapade vi inte så mycket mer än några halvchanser efter det.

Halmstad får dock en ny chans till seger på Gamla Ullevi redan i helgen, då man gästar Gais.

 

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-07-25 kl 23:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå